Herlufsholm har udpeget tidligere højesteretsdommer som formand for skolens bestyrelse, oplyser skolen mandag.

Herlufsholm har mandag udpeget tidligere højesteretsdommer Jon Stokholm som ny formand for skolens bestyrelse. Han får først og fremmest til opgave at sammensætte en ny bestyrelse.

Det oplyser skolen i en pressemeddelelse.

Den tidligere bestyrelse trak sig lørdag, efter at Styrelsen for Undervisning og Kvalitet rettede alvorlig kritik mod den i en foreløbig undersøgelsen af skolen.

Bestyrelsen får dog som sidste opgave at bistå Jon Stokholm i udvælgelsen af den nye bestyrelse, der skal overtage ansvaret.

Skolen oplyser ikke, hvornår man regner med, at den nye bestyrelse er på plads, men Jon Stokholm udtaler i pressemeddelelsen, at "han vil arbejde hurtigt med henblik på valget af den nye bestyrelse".

Han var højesteretsdommer i perioden fra 2003 til 2021.

Hele den nuværende bestyrelse på den prestigefyldte kostskole besluttede lørdag på et ekstraordinært møde at træde tilbage.

Styrelsen har rettet hård kritik mod bestyrelsen i en foreløbig undersøgelsen af trivslen blandt eleverne.

Undersøgelsen tager til dels udgangspunkt i en TV 2-dokumentar, hvor tidligere elever har fortalt om en kultur præget af vold, grov mobning og seksuelle krænkelser.

I forbindelse med undersøgelsen er der blevet varslet en række sanktioner, som blandt andet indebærer, at skolen skal tilbagebetale statslige tilskud, som den har modtaget fra 8. december sidste år og frem.

Torben Lowzow, der indtil videre har været bestyrelsens formand, har også valgt at trække sig fra sin post.

I pressemeddelelsen udtaler han, at bestyrelsens væsentligste fokus er at skabe ro omkring skolen. Det var også budskabet, da bestyrelsen meldte sin afgang lørdag.

- Det er helt nødvendigt, for at den daglige ledelse og den nye bestyrelse kan arbejde sammen om de tiltag, der skal give yderligere tryghed og god trivsel for vores elever, siger han i meddelelsen.

- Vi er derfor meget glade for, at Jon Stokholm har påtaget sig hvervet med at sammensætte en ny bestyrelse for Herlufsholm.

Jon Stokholm skal nu komme med et forslag til en ny bestyrelse, som i sidste ende skal vælges af den siddende bestyrelse på skolen.

/ritzau/