På lidt over en måned har Herlufsholm modtaget fem henvendelser gennem en whistleblower-ordning.

Herlufsholm Skole har i løbet af en otteårig periode haft 13 sager om krænkende adfærd, der har udløst en sanktion.

Det viser tal på skolens hjemmeside.

Sagerne vedrører mobning, vold eller seksuel krænkelse. De har enten ført til en skriftelig advarsel, hjemsendelse, udskrivning eller anmeldelse til myndighederne, lyder det.

Sagerne dækker over en periode fra 2016 til 2022.

I forbindelse med en TV 2-dokumentar, hvor en række tidligere elever fortalte om krænkelser på skolen, oprettede Herlufsholm en whistleblower-ordning.

Siden 9. maj har Herlufsholm modtaget fem henvendelser fra enten tidligere elever eller deres forældre gennem ordningen.

Henvendelserne dækker over en 35-årig periode op til i dag.

Fire af de fem sager er færdigbehandlet, oplyser Herlufsholm. De er enten afsluttet med dialog eller tilbud om hjælp gennem uvildige samarbejdspartnere, lyder det.

Skolens direktør, Tim Petersen, siger i en skriftlig kommentar til Ritzau, at han er ked af, at skolen har haft elever, der har oplevet krænkelser.

- Det arbejde, der står foran os lige nu, er at blive klogere og efterfølgende bruge den viden til at sikre en bedre trivsel for eleverne, siger han.

Hændelserne fra TV 2-dokumentaren er umiddelbart ikke med i Herlufsholms tal for krænkelsessager. Det skyldes, ifølge skolen, at de er under politiets efterforskning, og at skolen ikke er bekendt med årstallene for hændelserne.

Ifølge Tim Petersen har Herlufsholm forsøgt at tage kontakt til de medvirkende i dokumentaren.

Det oplyses, at hændelserne har fundet sted over en periode fra 1987 til 2022.

Også en uvildig advokatundersøgelse, som advokat Henrik Græsdal står bag, har oprettet en indberetningsordning. Her bliver tidligere elever opfordret til at indberette sager inden 1. juli.

Eventuelle indberetninger herigennem er ikke inkluderet i Herlufsholms tal.

I forbindelse med sagerne om krænkelser, der kom frem i TV 2-dokumentaren, har Herlufsholm bebudet en række tiltag.

Blandt andet bliver en ordning, hvor udvalgte ældre elever har et ekstra ansvar for de yngre, afskaffet.

Også ordningen med sovesalene ændres. Dermed kan alle elever fremover sove på eget værelse.

Derudover udvides skolens ledelse med en ekstra medarbejder. Den pågældende vil få til opgave at stå for arbejdet med trivsel på skolen.

/ritzau/