Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Selv om de har siddet ved magten i næsten et år, er to ministre ukendte for knap en tredjedel af danskerne.

Kendskabet til de to er så dårligt, at flere af deres kolleger i Folketinget heller ikke kan sætte navn og titel på dem.

I videoen øverst i artiklen svarer fire ud af syv politikere forkert, når de bliver spurgt, om de kan genkende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

»Hun hedder Lea Wermelin,« svarer formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, der altså forveksler Ane Halsboe-Jørgensen med miljøministeren.

Den ukendte minister. Flere politikere kan ikke sætte navn og titel på Ane Halsboe-Jørgensen ud fra et billede.
Den ukendte minister. Flere politikere kan ikke sætte navn og titel på Ane Halsboe-Jørgensen ud fra et billede. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Også SF's politiske ordfører, Karsten Hønge, svarer forkert og siger, at Halsboe-Jørgensen er miljøminister, mens De Konservatives Naser Khader hverken kan navnene på Ane Halsboe-Jørgensen eller udviklingsminister Rasmus Prehn.

Det er måske ikke så mærkeligt endda, for Halsboe-Jørgensen og Prehn er de to mindst kendte ministre.

I en meningsmåling over ministres popularitet svarer 31 procent 'kender ikke personen', når de skal give deres mening til kende.

En del af forklaringen er ifølge Rasmus Prehn, at der generelt ikke er stor interesse for hans område, udviklingspolitik, i medierne.

»Jeg har nogle vanskelige odds, fordi udviklingsområdet ikke er det område, som der er flest danskere, der interesserer sig for. Det har jeg så en opgave i, og det er jeg i fuld gang med,« siger han og tilføjer, at han altid besvarer journalisternes henvendelser.

Ane Halsboe-Jørgensen har flere forklaringer på, hvorfor hun er en af de to mindst kendte ministre. Læs interviewet med hende her.

Andre læser også