Regeringens beslutning om at genåbne vuggestuer, børnehaver, dele af folkeskolen samt en række fritidstilbud vil blive gennemført over flere dage fra onsdag den 15. april.

Sådan er meldingen nu fra Aarhus Kommune. Svar på, hvad der sker i nogen af de andre store kommuner, vil komme længere nede i denne artikel.

»Børn og medarbejdere møder ind til en ganske anderledes hverdag, vi vender ikke tilbage til verden før corona. Der er eksempelvis vuggestuebørn, som nu ikke er blevet afleveret i en måned, hvor det er hensigtsmæssigt, at medarbejderne lige har landet fødderne, inden de skal tage imod,« siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

Han slår fast, at alle kommunens daginstitutioner åbner helt op for 3-5-årige børn.

Og så fortæller han, at der fortsat er nødpasning for 0-2-årige børn, men det bliver i den afdeling eller dagpleje, hvor barnet plejer at gå.

Fra om torsdagen den 16. april åbner alle dagtilbud dog op i Aarhus Kommune.

Skoler, SFO og fritidstilbud åbner op i tre trin i næste uge:

Onsdag den 15. april åbnes for elever fra 0., 1., og 2. klasse på alle folkeskoler.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) under fælles pressebriefing med status på situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 i forlængelse af udmeldingen om en kontrolleret genåbning af det danske samfund afholdes i Eigtveds Pakhus i København, onsdag den 8. april 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) under fælles pressebriefing med status på situationen vedrørende coronavirus/COVID-19 i forlængelse af udmeldingen om en kontrolleret genåbning af det danske samfund afholdes i Eigtveds Pakhus i København, onsdag den 8. april 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix) Foto: Philip Davali
Vis mere

Torsdag den 16. april kan eleverne i 3. og 4. klasse også tage i skole, mens elever i 5. klasse kan gå i skole fra fredag den 17. april.

Modsat ser situationen ud i Esbjerg Kommune.

Vuggestuer, børnehaver, 0. til 5. klasser og fritidsordninger forventes genåbnet fra den 17. april, er meldingen fra Jesper Frost Rasmussen, der er borgmester i Esbjerg Kommune.

»Vi skal genåbne på en kontrolleret og forsvarlig måde, som giver tryghed til børnene, forældre og medarbejderne, og det kræver tid at lave de mange forberedelser, som sikrer, at vi overholder alle de nye regler og giver børnene en god start på en ny hverdag, siger han og understreger, at åbningen fredag i næste uge nu skal godkendes af byrådet.

Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har ikke endnu nogen melding om åbningen af børnehaver og skoler. Og svaret kommer måske først lige efter påskeferien er slut. Det vil sige på tirsdag 14. april. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
Københavns overborgmester Frank Jensen (S) har ikke endnu nogen melding om åbningen af børnehaver og skoler. Og svaret kommer måske først lige efter påskeferien er slut. Det vil sige på tirsdag 14. april. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

I hovedstaden er uvisheden endnu større.

Københavns Kommune vil senest på tirsdag den 14. april melde ud til forældre, hvilke skoler og børnehaver, der åbner om onsdagen, er meldingen fra pressevagten.

B.T.  har også talt med Odense Kommune, der stadig er ved at undersøge, hvordan åbningen bliver i næste uge.

Til gengæld er meldingen fra Aalborg Kommune, at alle skoler åbner for elever op til 5. klasse fra onsdag i næste uge.