Måneder inden Bent Fabricius-Bjerres død blev han interviewet af Mikael Bertelsen. Konceptet var, at interviewet først skulle vises, efter at komponisten var død.

Han døde 28. juli, og mandag aften kunne man så se interviewet på TV 2.

Men nu viser det sig, at der måske blev sagt ting, som tv-seerne ikke får lov at se – endnu.

Interviewet var nemlig kun 50 minutter langt. Det faktiske interview er noget længere, men det er ikke muligt at se før om 20 år, skriver fagbladet Journalisten.

At hele interviewet ikke blev vist, skyldes en helt særlig grund. Det fortæller Tonny Skovgård Jensen, vicedirektør på Det Kongelige Bibliotek og ansvarlig for digital kulturarv og medier, til Journalisten:

»Det var et langt interview, som blev klippet ned til 50 minutter. Det kan der være mange grunde til. Måske blev der sagt noget, som ikke forekommer relevant i dag, eller som er kontroversielt. Men det kan være interessant at dykke ned i senere.«

Råbåndsoptagelserne fra interviewet bliver opbevaret på Det Kongelige Bibliotek, men det er dog ikke alle, der kan få adgang til de gemte optagelser om 20 år.

Det er kun bestemte personer, herunder blandt andet forskere og journalister, der kan få adgang. Det kræver dog en ansøgning og et relevant dokumentarisk formål, før man kan få adgang. Det fortæller Tonny Skovgård Jensen.

Under interviewet afslørede Bent Fabricius-Bjerre blandt andet, at han ikke selv havde valgt, at hans melodier skulle være enkle.

Det var derimod størrelsen på hans hænder:

»De er for små til at spille klassikere,« sagde den nu afdøde komponist.