For mange danskere er Copenhagen Medical synonym med podning i munden og næsen for coronavirus.

Da covid-19 dog ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom, har firmaet måttet afsøge nye indtægtskilder.

Copenhagen Medical er derfor nu også begyndt at interesse sig for danskernes mere intime kropsåbninger.

»Vi har lært en masse under corona omkring det med at kvikteste folk. Efterfølgende har vi kigget på, hvordan man i dag behandler nogle af de større folkesygdomme,« siger Trine Baadsgaard, pressechef i Copenhagen Medical.

Blandt andet sexsygdommen klamydia har de senere år udviklet sig til en reel folkesygdom.

Hvert år smittes mere end 30.000 danskere med bakterien, der overføres mellem personer, som har ubeskyttet sex.

Ubehandlet kan klamydia blandt andet føre til barnløshed hos kvinder, og det især unge mennesker mellem 15 og 24 år, som smittes. Derfor kviktester Copenhagen Medical nu også for klamydia.

»Klamydia behandles i dag på samme måde, som man har gjort i rigtig mange år. Man skal bestille tid hos lægen, hvor både telefon- og åbningstiderne er begrænset. Yderligere skal man vente flere dage på at svar. Derfor har vi forsøgt at lave løsning, hvor man kan nemmere og hurtigere kan blive testet,« siger Trine Baadsgaard.

Siden maj, da konceptet blev søsat, har 800 personer købt en klamydiatest hos Copenhagen Medical.

De foreløbige prøveresultater viser, at hver tiende kunde er smittet med klamydia.

»Man kan testes helt op til tre steder alt efter, hvilken type sex man har haft. Mange har ikke symptomer, når de kommer ind,« siger Trine Baadsgaard.

Hun erkender, at 800 betalende kunder ikke er et prangende antal.

»Det er lidt op ad bakke. Det er klart, at vi er oppe imod gratis tilbud. Men vi synes stadig, det er en relevant løsning for især unge, der gerne vil slippe for at skulle vente på at få booket en tid hos lægen. Vi har købt laboratoriemaskiner af samme kvalitet, som det offentlige benytter,« siger Trine Baadsgaard.