De fleste af os har oplevet, at købe en pose kartofler, hvor god del af dem er blevet grønne.
Og selvom det for nogle kan være fristende at spise dem, så er det en god idé at lade være.
Ifølge Frukt.no, der er Norges informationskontor for frugt og grønt, så kan den grønne farve nemlig skyldes, at kartoflen har været udsat for forhold, der kan have dannet det giftige stof solanin.
Det er dog ikke kun de grønne kartofler, som man skal være forsigtig med.
Spirende kartofler kan nemlig også udgøre en sundhedsrisiko.
Kartoffelspirer indeholder giftstoffet glykoaloid, der kan give hovedpine, mavesmerter og diarré – og i værste tilfælde kan man få neurologiske lidelser; såsom problemer med balancen eller synsforstyrrelser.
Man bør derfor altid fjerne spirene, inden man spiser kartoflen, oplyser Fødevarestyrelsen i et opslag på Instagram.
Kartoflerne vil ofte udvikle giftstofferne solanin og glykoaloid, når de udsættes for for meget sollys.