Utrygge busture på vej til skole med både hån og hårde ord.

Elever på Lolland og Falster, der i forvejen har svært ved at sætte sig ind i en bus, fordi de enten har autismediagnoser eller går på en specialskole, har været udsat for flere ubehagelige episoder med en skolebuschauffør.

Det skriver TV 2 Øst.

En af eleverne, der har følt sig utryg på vej til skole, fortæller en episode om en af de andre børn i bussen, der faldt og græd af smerte efter buschaufføren havde bremset hårdt op som straf – fordi barnet ikke havde taget sele på.

Chaufføren bad ham derefter om at sætte sig ned og tie stille.

I fredags skrev mediet, at en elev med autisme var blevet direkte truet af skolebussens chauffør. Videoen af den opsigtsvækkende episode, kan man se her.

Forældrene til eleverne er chokerede over de oplevelser, deres børn har været udsat for i bussen.

»Det gør mig enormt utryg og helt ærligt, jeg har faktisk ikke lyst til at sætte mit barn i en bus, hvor det her sker,« siger Christina Due, der er mor til en af eleverne, til TV 2 Øst.

Det er busser fra Nymand, der står for at køre eleverne – og deres svar på elevernes oplevelser er klart:

'Vi tager selvfølgelig dybt afstand for den opførsel chaufføren udviser. Det er noget, vi ser alvorligt på, og noget, vi skal sikre os ikke sker igen i fremtiden. Dertil har vi et godt samarbejde med kommunen og skolen, og det fortsætter vi med at have. Vi forstår forældrenes bekymring, men der er ikke nogen, der skal føle sig usikre ved at sende deres børn i skole med bussen, og det gør sig gældende på alle vores ruter,' skriver de i en skriftlig udtalelse til TV 2 Øst.