Bidende kold blæst og grå og regnfulde skyer havde indtil da hængt blytungt over Aarhus.

Men ganske få øjeblikke før de tre smukt blomsterpyntede kister med de jordiske rester af familien Holch Povlsens børn Alma, Agnes og Alfred, som blev dræbt i et grusomt terroranslag påskedag i Sri Lanka, lørdag eftermiddag blev båret ud af Aarhus Domkirke mod de ventende rustvogne, brød solen pludselig igennem.

Lyset stod i stærk kontrast til det mørke, der har sænket sig over Bestseller-familien, som sammen med 1.000 indbudte gæster ved børnenes begravelse samt hundredvis af medfølende mennesker uden for domkirken på Store Torv tog afsked med de tre børn i alderen fem til 15 år.

Da alle de indbudte gæster til ceremonien inde i kirken var kommet udenfor i sollyset og havde stillet sig knugende om hinanden i en halvcirkel med front mod rustvognene, stod de hårdt ramte forældre, Anders Holch Povlsen og Anne Storm Pedersen, sammen med deres fjerde barn, Astrid, tavse foran kisterne en stund.

Anne Storm Pedersen og Anders Holch Povlsen med datter lytter til sang og kigger mod kisterne foran kirken efter begravelsen fra Aarhus Domkirke lørdag den 4. maj 2019 af de tre danske ofre for terrorangrebet i Sri Lanka. De tre omkomne var børn af Anne Storm Pedersen og Anders Holch Povlsen.
Anne Storm Pedersen og Anders Holch Povlsen med datter lytter til sang og kigger mod kisterne foran kirken efter begravelsen fra Aarhus Domkirke lørdag den 4. maj 2019 af de tre danske ofre for terrorangrebet i Sri Lanka. De tre omkomne var børn af Anne Storm Pedersen og Anders Holch Povlsen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Og næppe en øjenkrog var tør, da datteren, som på frygtelig vis har mistet sine tre søskende, gik frem mod den midterste af kisterne, løsnede snoren, som holdt et dusin farvestrålende balloner, og slap dem fri, så de fløj op mod den smukke, isblå himmel over Aarhus som en sidste hilsen.

Ved den gribende ceremoni deltog statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som repræsentant for det officielle Danmark.

Det samme gjorde kronprins Frederik og kronprinsesse Mary. Sammen med alle parrets fire børn, prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine.

Kronprinsparret og børnene mødte ikke som officielle repræsentanter, men som private venner til Anders Holch Povlsen og Anne Storm Pedersen.

Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

Kongehusets medlemmer blev kørt op foran Aarhus Domkirke præcis klokken 14.00, da selve begravelsen skulle begynde.

Kort forinden var statsministeren blev modtaget ved indgangen til domkirken af domprovst Poul Henning Bartholin og blev fulgt ind. Inden kisterne blev kørt væk fra Store Torv, blev der sunget 'Det dufter lysegrønt af græs', skrevet af Johannes Johansen.

Der var delt et sangblad rundt til de mange hundrede, som stod udenfor, så de, som ønskede det, kunne synge med sammen med koret, der stod tæt ved rustvognene.

Jordpåkastelsen skete efterfølgende i privat regi på Ormslev Kirkegård tæt på familien Holch Povlsens hjem, godset Constantinsborg, sydvest for Aarhus. Ved selvsamme kirke, hvor børnene i sin tid blev døbt.