Klimaaktivisten Greta Thunberg er stærkt uforstående over for den kritik, hun har fået af en australsk klummeskribent.

En klumme i en australsk avis har fået massiv omtale verden over.

Klummen, som er skrevet af den 59-årige Andrew Bolt, indeholder nemlig skarp kritik og uforståenhed over for klimaaktivisten Greta Thunberg og hendes holdninger og metoder i kampen for klimaet.

»Ingen teenager er mere indflydelsesrig end Greta Thunberg, den dybt forstyrrede Messias for bevægelsen mod global opvarmning,« indledes klummen, der også kommer med henvisninger til Greta Thunbergs Aspergers-diagnose, som hendes mor før har beskrevet i en bog.

Greta Thunbergs ihærdige indsats for klimaet har blandt andet resulteret i en nominering til Nobels Fredspris.
Greta Thunbergs ihærdige indsats for klimaet har blandt andet resulteret i en nominering til Nobels Fredspris. Foto: Philippe Wojazer
Vis mere

»Jeg har aldrig set så ung en kvinde med så mange mentale forstyrrelser blive behandlet som en guru af så mange voksne,« skrev Andrew Bolt videre.

Kritikken er ikke gået Greta Thunbergs næse forbi.

Men den unge svensker har svært ved at forstå grundlaget for klummen. Og derudover efterlyser hun et voksent ansvar i kampen for klimaet.

»Jeg er virkelig 'dybt forstyrret' over det faktum, at disse had- og konspirationskampagner kan fortsætte og fortsætte, bare fordi vi børn kommunikerer og handler på baggrund af videnskaben. Hvor er de voksne?« skriver Greta Thunberg på Twitter.

Greta Thunberg er dog ikke ene om at undre sig over Andrew Bolts klumme. Blandt andre har de prisbelønnede forfattere Claire Coleman og Naomi Wolf givet deres støtte til 16-årige Thunberg.

»Hej Greta. Jeg vil benytte denne anledning til at bede om en undskyldning for Andrew Bolt. Manden er en idiot,« skrev Claire Coleman til Greta Thunberg på Twitter.

Klummen af Andrew Bolt er udgivet i avisen Herald Sun, der med sine omkring 5,5 millioner læsere er den største avis i Australien.

Greta Thunberg begyndte sin kamp for klimaet 20. august 2018, da hun holdt fri fra skole og i stedet demonstrerede til fordel for klimaet foran Riksdagen i Stockholm. Siden har hun 'strejket for klimaet' hver fredag og skabt en verdensomspændende bevægelse.