Sol, vindstille og temperaturer omkring 15 grader. Påskevejret tegner 'ganske fornuftigt', forudser DMI.

Torsdag bliver en grå og klam affære rent vejrmæssigt, men hvad gør det, når der er udsigt til påskeferie med sol og tocifrede temperaturer?

»Ikke så tosset endda.«

Sådan lyder det forsigtigt fra vagthavende meteorolog hos DMI Anja Bodholdt torsdag morgen, som forudser påskevejr, der indbyder mere til gåture og skumfiduser over grillen end til højtlæsning og ludo foran pejsen.

»Som det ser ud nu, er der fine tendenser i ugen op til påske. Vi får lunere temperaturer, og det tegner faktisk ganske fint,« siger hun.

Mere konkret betyder det, at det bliver tørt de fleste steder.

Faktisk bliver det småt med nedbør, og fra og med weekenden kravler temperaturerne langsomt - men sikkert - opad og ender omkring 15 grader midt på ugen.

»Jeg vil helt sikkert tro, at der bliver plads til solen de fleste steder,« siger hun og fortsætter:

Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Det er samme tendens, der fortsætter. Det ser ud til, at højtrykket holder, og at der ikke kommer så meget vind. Lidt sol og gradvis stigende temperaturer,« siger den vagthavende meteorolog.

Der bliver ikke de store udsving fra landsdel til landsdel, men da vinden kommer fra øst, skal man holde sig fra østvendte kyster, hvis man vil have det varmeste vejr.

Anja Bodholdt tager dog det lille forbehold, at det på nuværende tidspunkt er svært at forudsige, hvor mange skyer der kommer.

»Men umiddelbart ser det overordnet rigtig fint ud.«