Giftlinjen på Bispebjerg Hospital slår nu alarm, efter antallet af henvendelser på grund af misbrug af farlige lattergaspatroner er steget markant.

I 2015 fik giftlinjen stort set ingen henvendelser, i 2017 var tallet steget til 17, og i september i år har giftlinjen fået 31 henvendelser fra unge, som er blevet forgiftet af gaspatronerne, skriver Tv2.dk.

»Så set ud fra Giftlinjens perspektiv er det særdeles uhensigtsmæssigt, at gassen er så udbredt, og det skyldes jo den lette tilgængelighed til rusmidlet,« siger overlæge Søren Bøgevig fra Giftlinjen på Bispebjerg Hospital til TV2 Lorry.

Lattergaspatroner er blandt andet blevet lettere at få fingre i, fordi en del kiosker i København er begyndt at sælge dem, forklarer Giftlinjen.

Brug af lattergas kan føre til lammelser og balanceproblemer. Vis mere

Brugen af lattergaspatroner sker ved, at man via en ballon eller flødeskumssiffon inhalerer gassen og får en kortvarig rus.

Men det er på ingen måder ufarligt, da det kan medføre iltmangel og i værste fald døden.

Giftlinjen oplever tilfælde af unge, der får kroniske nerveskader af at inhalere gas. Skader, der medfører lammelse, balanceproblemer og føleforstyrrelser.

Det er ikke ulovligt at købe eller sælge lattergaspatroner i Danmark.