Den ser ikke ud af så meget, men det kan være ekstremt smertefuldt at komme i nærkontakt med enten en fjæsing eller lille fjæsing, der også kaldes Danmarks giftigste fisk.

Og i år har flere badegæster end normalt været uheldige og er blevet stukket af en af de ubehagelige fisk.

»Normalt er der cirka tre badegæster, der bliver stukket – om året. Nu ser vi tre-fem tilfælde om dagen bare i Hornbæk,« siger John Mogensen, som er cheflivredder for Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, til Sjællandske.

»Det er samme billede langs hele Nordkysten.«

Livredderen nævner blandt andet strande som Liseleje, Tisvildeleje og Hundested som steder, hvor fjæsingen især har været på spil i år.

Han påpeger, at årsagen til den ret ekstreme stigning kan være, at der er flere af arten lille fjæsing langs Danmarks nordlige kyst.

Det kan også skyldes, at der på grund af det gode vejr har været særligt mange badegæster i år.

John Mogensen tilføjer, at lille fjæsing, som sidste år blev spottet for første gang på Sjællands Odde – hvilket er det mest sydlige, den har befundet sig i Danmark nogensinde – endda også har ligget på lavere vand end normalt.

Fisken, som lever i hav tæt på kysterne, har en rygfinne, som er fuld af gift, og som den rejser, når den føler sig truet. Det kan for eksempel være, hvis en badegæst nærmer sig.

Samtidig kan den godt lide at grave sig ned i sandet, og derfor er den også svær at få øje på, når man bader.

Smerterne fra stikket tager til over en halv time, og det er normalt, at der kommer misfarvning og hævelse omkring stikket.

Skulle uheldet været ude, så skal stikkene behandles med 40-45 grader varmt vand i 30-60 minutter. Hvis smerterne varer ved eller er meget udtalte, skal man søge læge eller kontakte Giftlinjen på 82 12 12 12.