En hurtig fyring af topchefen kan potentielt koste Region Sjælland op mod fem millioner kroner.

Det vurderer kommunalforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, efter regionsdirektør Annemarie Zacho-Broe mandag blev meldt fritstillet efter blot fem måneder på posten.

»Det kommer nok til at koste tre-fire, måske fire-fem millioner kroner. Det kunne godt blive tæt på det sidste,« siger han til TV 2 Øst.

Det er generelt dyrt at fyre topchefer i den offentlige sektor, fordi de typisk har fordelagtige fratrædelsesordninger – men når fyringen sker i begyndelsen af en kontraktperiode – som i dette tilfælde – er det endnu dyrere, uddyber forskeren.

»De bliver typisk ansat med en kontrakt, der løber tre-fire år, og hvis de bliver opsagt i kontraktperioden, får de udbetalt en væsentlig del af den løn. Det kan være 12-18 måneder, og der kan også være tale om yderligere godtgørelse, hvis man bliver fyret.«

Mediet har ikke kunnet få oplyst fra regionen, hvad en eventuel fratrædelsesaftale indebærer, eller hvad der er årsag til fyringen. Den er dog ikke sket på grund af strafbare forhold, lyder det.

Regionen oplyste mandag i en pressemeddelelse, at der var indgået en aftrædelsesaftale med Annemarie Zacho-Broe, men senere blev ordlyden i pressemeddelelsen ændret, så der ikke længere står noget om en aftale.