Ni strejkende piloter har fået en fyreseddel i stedet for bedre løn- og arbejdsvilkår. 

Det skriver TV 2 Nord ud fra FPU's (piloternes fagforening, red.) pressemeddelelse. 

Det er piloter i flyselskabet North Flying, der tilbyder udlejning af privatfly, ambulancefly og fragtflyvning, der fra på torsdag ikke længere skal møde op på arbejde. 

Siden onsdag i sidste uge har piloterne på lovlig vis kæmpet for bedre vilkår gennem en strejke. 

Men det har tilsyneladende været en forgæves kamp. 

»Vi har aldrig set lignende. Dansk Industri og North Flying handler decideret uanstændigt og tilsidesætter alle former for normal opførsel og skik. Vi kommer til at anfægte den her ageren på alle tænkelige måder,« udtaler forbundssekretær fra FPU, Kasper Svendsen og fortsætter. 

»Jeg er dybt berørt på medlemmernes vegne, og jeg har inderligt ondt af dem. Efter mange års tro tjeneste, hvor de har bragt selskabet rigtig langt, bliver de behandlet som skidt. Det er klart, at der er stor vrede lige nu, og FPU kommer til at gøre alt, hvad vi kan, for at hjælpe de her mennesker.«

FPU skriver i pressemeddelelsen, at de nu har indgået et samarbejde med den juridiske afdeling i Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) i forhold til lovligheden i frigørelseskravet fra North Flying og Dansk Industri.

'Mødt af urealistiske krav'

Til TV 2 Nord kommer den administrerende direktør hos flyselskabet North Flying, Bjarne Jakobsen, nu med sin udlægning af fyringen, der ifølge ham skyldes 'urealistiske krav': 

»Vi har tilbudt piloterne samme lønstigning som vores øvrige personalegrupper (administration og flyteknikere rec.), men vi bliver mødt med krav, der er så urealistiske, at selskabet ikke på nogen måde kan honorere dem,« siger han. 

Jakobsen tilføjer, at de har valgt at sige farvel til de piloter, der er utilfredse med at arbejde hos dem, og nu vil finde nogle nye, der gerne vil være hos North Flying.