Tag en fire år lang strid mellem to stædige parter, fem parkeringspladser og én blomsterbutik fanget som en lus mellem to negle.

Så har du blomsterhandler Henrik Højer Holdensgaards værste mareridt.

Det er uenigheder mellem ejeren af bygningen, som Henrik lejer sig ind hos, og Aalborg Kommune, der betyder, at han aldrig fik sine lovede parkeringspladser. Noget, der nu fører til, at hans butik, Holdensgaard Blomster, snart må lukke.

Blomsterbutikken ejes af Henrik Højer Holdensgaard, der tilbage i november 2017 lejede de lokaler på Østerbro 39A, som hans butik stadig ligger i – lidt endnu.

I lejekontrakten stod der, at der »hurtigst muligt« ville blive etableret fem parkeringsplader foran butikken, men det er aldrig sket. Forklaringen skal findes i en strid mellem udlejeren af lokalerne og Aalborg Kommune, der aldrig blev enige om, hvem der skulle betale anlægsudgifterne til parkeringspladserne. Uenigheder, Henrik har fået skriftligt bekræftet af Aalborg Kommune.

Sagen bliver yderligere kompliceret af, at det faktisk er kommunen, der ejer det areal lige foran butikken, der aldrig blev til parkeringspladser. Henrik Højer Holdensgaard var dog ikke bekendt med, at der var en tredjepart inde over planerne for parkeringspladserne. Han havde regnet med, at det kun var en sag mellem ham og udlejer, da han underskrev lejekontrakten.

Derfor er han ufrivilligt blevet fanget i en strid mellem sin udlejer og kommunen.

»Da jeg lejer lokalerne, viser tegningerne, at der skal være parkeringspladser foran butikken, så jeg regnede med, at det ville være nemt at få dem etableret,« siger den frustrerede butiksejer.

Man kan spørge sig selv, om det er strengt nødvendigt med parkeringspladser lige foran sin butik. Men for Henrik Højer Holdensgaard har det bare rigtig stor betydning. Han bruger nemlig sin lille blomsterbil til at fragte blomster ud til kirker og kapeller i forbindelse med begravelser.

Derfor er der i høj grad etiske konsekvenser forbundet med den manglende parkering foran butikken. Nu skal han i stedet bære bårebuketterne over i gården bag butikken, hvor bilen holder parkeret.

»De pårørende kan føle sig stødt, hvis nogen står og kigger på deres mors kistepynt, når jeg bærer dem over i gården. Og når vi kommer derhen på året, hvor der er frost, så kan blomsterne risikere at falde sammen og dø, hvis ikke de fragtes direkte fra butikken ud i bilen,« forklarer han.

De manglende parkeringspladser holder også potentielle kunder fra butikken.

»I min eksisterende kundekreds er der en del ældre mennesker, og de afskæres fra at kunne handle hos mig, når der ikke er mulighed for at holde lige foran butikken,« siger blomsterhandleren.

De tabte indtægter gør også, at han ikke har råd til at ansætte andre medarbejdere end sig selv. Han arbejder op til 80 timer om ugen i en butik, han nu synes giver for mange benspænd. Derfor kan blomsterbutikken snart være fortid.

Efter lang tids tovtrækkeri indgik Henrik Højer Holdensgaard og Aalborg Kommune faktisk et kompromis. Blomsterkunderne havde hidtil fået parkeringsbøder, når de parkerede langs fortovet ved Holdensgaard Blomster, fordi der altså ikke var etableret reelle parkeringspladser.

Henrik fortæller, at kommunen besluttede at stoppe med at give bøder til parkerende kunder, og så var Henrik Højer Holdensgaard egentlig tilfreds.

For nylig blussede sagen dog op på ny. Nu har Aalborg Kommune besluttet at lave arealet foran butikken til et rekreativt område, og dermed bliver det igen umuligt at parkere foran butikken. Den beslutning var dråben, der fik bægeret til at flyde over for Henrik Højer Holdensgaard, der ikke længere orker at kæmpe for parkeringspladserne foran butikken.

»Det er game over. Jeg flytter fra lokalerne inden for de næste par måneder, og jeg ved endnu ikke, om jeg genåbner et andet sted,« fortæller han.