For knap et halvt år siden skrev en 17-årig pige én sætning på Instagram, der skulle vise sig at få vidtgående konsekvenser for hendes liv.

»Jeg bliver den næste skoleskyder, LMAO whatch out.«

Ifølge pigens egen forklaring var de otte små ord tænkt som en joke, hvilket 'LMAO', som er forkortelse for laughing my ass of - griner min røv af, skulle indikere.

Men hendes lille selv-interne vittighed blev blæst op til en voldsom trussel, som få kunne se det sjove i. Og derfor blev gymnasieeleven kort efter sigtet og anholdt efter straffelovens paragraf 266, som fastslår:

'Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.'

Til P1 Dokumentar siger den sigtede selv: »Folk ved, at jeg ikke kunne finde på at lave sådan noget, og at jeg bare er en følsom lille pige.«

Det skulle hun vise sig at få ret i. For i Retten I Næstved bliver den 17-årige pige frikendt. Mistanken erklæres ubegrundet, og pigen går derfra som uskyldig. Skulle man tro.

Men sådan forholdt virkeligheden sig ikke på Slagelse Gymnasium, hvor hun til daglig havde sin gang som 2. g’er. Hun blev nemlig bortvist selvsamme dag som hun blev anholdt, skriver DR.

Som pigens mor husker det, var beskeden gymnasiets rektor klokkeklar: Hendes datter havde ikke en plads på skolen længere, fordi hun havde brudt skolens ordensregler. Kort efter lå der en besked i hendes e-boks med en officiel udmeldelse fra Slagelse Gymnasium. Kilde: DR.
Som pigens mor husker det, var beskeden gymnasiets rektor klokkeklar: Hendes datter havde ikke en plads på skolen længere, fordi hun havde brudt skolens ordensregler. Kort efter lå der en besked i hendes e-boks med en officiel udmeldelse fra Slagelse Gymnasium. Kilde: DR. Foto: Screenshot/Google Maps
Vis mere

Efterfølgende får den uddannelsesløse teenager problemer, som stadig plager hende i dag. For det viser sig, at hele seks gymnasier har afvist at optage hende som elev. Antageligt grundet skoleskyder-joken.

Men der er lys for enden af tunnelen. Og måske lykkes det snart pigen at vride sig løs af folkedomstolens stålgreb. Hun har nemlig fået et tilbud om at starte på Høng Gymnasium, hvis hun altså indvilliger i at starte helt forfra - altså som 1.g'er.

»Jeg havde håbet på, at jeg kunne starte igen i år, men så gik der så lang tid, og så fik jeg aldrig mulighed for det. Så jeg skal vente et år mere, så alle mine andre venner bliver færdige med skolen. Og så er der bare mig, som mangler et år til,« siger hun til DR og understreger:

»Jeg ses stadig med mine venner. Der er ikke noget, der har ændret sig.«

Andre læser også