Skal du til konfirmation på fredag, så husk lige paraply og regnfrakke.

Vejrguderne er nemlig ikke særlig nådige over for de mange unge mennesker, der netop denne dag bekræfter deres dåb og træder de første usikre skridt ind i den voksnes rækker.

Prognoserne fra Danmarks Meteorologiske Institut tyder i hvert fald på, at det vil være en god idé at dresse kjole og habit op med gummistøvler.

Bededag bliver med andre ord et trist lille intermezzo i en periode med ellers rigtig flot vejr.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Og skal du have fest i et telt i haven, så tjek lige en ekstra gang, at pløkkerne er slået ordentlig i.

DMI lover nemlig også en temmelig blæsende dag.

»Det blæser op fra morgenstunden, og vi får en frisk vind hele dagen, så har man havetelt, skal man sørge for, at det står godt fast,« lyder de dystre forudsigelser fra vagthavende meteorolog hos DMI, Klaus Larsen.

Han lover faktisk en fredag med 'rigtig meget regn.'

Fredagens mange konfirmander kan se frem til en både kold og blæsende festdag. Billedet er et par år gammelt og stammer fra Birkerød, hvor det års konfirmander også måtte have paraplyen med. (Arkivfoto)
Fredagens mange konfirmander kan se frem til en både kold og blæsende festdag. Billedet er et par år gammelt og stammer fra Birkerød, hvor det års konfirmander også måtte have paraplyen med. (Arkivfoto) Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

»Det ser ud til, at et regnvejr trækker hen over landet først på formiddagen fra sydøst. Det vil nå det meste af landet, Bornholm, store dele af Sjælland, Fyn og Sønderjylland, omkring middagstid,« tilføjer han.

Der er dog ét sted i landet, hvor konfirmanderne kan gå tørskoet til og fra kirke, og det er i den nordlige del af Jylland.

»Omkring Limfjorden og nordpå vil der være en vis sandsynlighed for, at det stadig vil være tørt, men det er behæftet med en vis usikkerhed. Som det ser ud lige nu, får Nordjylland først regn ud på aftenen, hvor det så til gengæld begynder at klare op i de sydøstlige egne,« siger Klaus Larsen.

Regn eller ej!? De mange konfirmander kan glæde sig til en Blå Mandag med noget bedre chancer for sol og tocifrede temperaturer.