For første gang er en person i Grønland død med coronavirus.

Det skriver mediet Sermitsiaq. AG.

Det er en ældre mand i byen Upernavik, der har været indlagt på det lokale sundhedscenter med coronavirus, oplyser landslægeembedet i en pressemeddelelse.

- Ethvert dødsfald er en tragedie. Desværre er vi her i landet på et stadie i epidemien, hvor det er helt forventeligt, at sygdommen vil koste menneskeliv og i øvrigt udvikle sig som andre steder i verden, siger landslæge Henrik L. Hansen til mediet.

De seneste dage har der været en omfattende smitteopsporing i Upernavik, hvor de foreløbige resultater tyder på, at der er "omfattende" samfundssmitte i området, skriver Sermitsiaq. AG.

Det konkrete antal smittede i området er dog ikke blevet oplyst.

Grønland har den seneste tid oplevet en stigning i smitte med coronavirus.

Den 1. juli kunne landet ellers - efter en længere periode med smitte - erklære sig coronafri. Men en uge senere steg smitten igen.

12. november blev der igen indført coronarestriktioner i Grønlands hovedstad, Nuuk. Derfor gælder nu et forsamlingsloft på 20 personer og krav om mundbind i kollektiv transport og eksempelvis caféer og butikker.

De nye restriktioner trådte i kraft lørdag 13. november og vil foreløbigt gælde frem til 27. november.

Smitten i Grønland breder sig især blandt børn.

Det slider på sundhedsvæsenet, sagde landslæge Henrik. L Hansen ifølge KNR i forbindelse med genindførslen af restriktioner.

- Det har medført mange sygedage, og mange forældre har ikke kunnet passe deres arbejde. Test og smitteopsporing har også brugt mange ressourcer. Specielt i sundhedsvæsenet, sagde han dengang.

Der bor knap 57.000 personer i Grønland. Omkring 15.000 af dem bor i Nuuk.

/ritzau/