Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Da Thomas og Dennis stævnede ud i en fiskerjolle søndag formiddag fra Skagen, anede ingen af dem, at de kort efter ville få en oplevelse for livet.

Thomas Hjort Samuelsen og Dennis Janke var egentlig bare på vej ud for at fange torsk og langer nord for Grenen, men søndagen skulle hurtigt blive meget bedre.

»Vi spottede dem på afstand og var først i tvivl om, hvad det var – spækhuggere, grindehvaler eller marsvin – så vi forsøgte at sejle over i nærheden af dem,« fortæller Thomas Hjort Samuelsen.

»Da vi var omkring 150 meter fra dem, kunne vi se, at de havde denne her høje rygfinne, og det var altså spækhuggere,« tilføjer han.

Men bedst som de to fiskere stod og nød synet af de fem-seks store dyr, forsvandt de tilbage under havoverfladen.

»Vi kiggede rundt efter dem, og så lige pludselig var der tre spækhuggere lige ved siden af jollen. De var måske en meter eller halvanden fra os. Og så fandt vi telefonerne frem«, beretter Thomas Hjort Samuelsen.

Optrinnet fandt sted godt to kilometer stik nord for Jyllands nordlige spids, og Thomas Hjort Samuelsen fortæller, at spækhuggerne var på vej østpå.

»Spækhuggerne var tydeligvis nysgerrige og i legehumør. De stod i hækbølgen bag jollen og slappede af. Det hele tog vel omkring 10 minutter, og jeg vil tro, at de tre, der kom helt tæt på, svømmede efter os i cirka et minut, siger Thomas Hjort Samuelsen.

Han fortæller, at stemningen i båden var særdeles høj.

»Vi var helt overgearede. Det var en kæmpe oplevelse, helt enestående, og jeg tror ikke, jeg kommer til at opleve noget lignende igen. Jeg har set spækhuggere før i norske farvande, men aldrig i Danmark og aldrig så tæt på land,« siger han.

Andre læser også