Der kan gå over fire måneder, før forældre i strid om eksempelvis barnets bopæl får et møde hos mægler.

Forældre, der er gået fra hinanden og strides om de fælles børn, skal vente op til 18 uger på at komme til ind til det første møde i Familieretshuset.

Det skriver Jyllands-Posten.

Familieretshuset står for at mægle og træffe afgørelser, når forældre er uenige om barnets bopæl, samvær eller forældremyndighed.

Familieretshuset oplyser ifølge Jyllands-Posten, at forældre skal vente fem til seks uger på en mødeindkaldelse og dernæst 10-12 uger på selve mødet.

Dermed er ventetiden steget yderligere fire uger siden juli, hvor social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) udtalte, at hun ville sætte flere kræfter ind for at nedbringe ventetiden.

I loven står der, at mødeindkaldelse skal finde sted så vidt muligt inden for 10 hverdage.

Den lange ventetid møder kritik fra Børns Vilkår.

- Det er en meget trist udvikling. Så lange ventetider vil helt sikkert ramme en masse børn, som går i en konfliktfyldt og usikker situation i lang tid, siger direktør Rasmus Kjeldahl.

Familieretshuset åbnede i april i år og afløste den tidligere statsforvaltning.

Formålet var blandt andet at komme de daværende sagsbehandlingstider til livs. Desuden var ønsket, at barnet nu skulle i centrum.

Astrid Krag erkender i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten, at situationen ikke er god.

- Det er alvorligt, at familier, der står i en svær situation, skal mødes med så lange ventetider.

- Desværre kigger vi - trods en ihærdig indsats og flere penge - ind i, at det bliver værre, før det bliver bedre igen, skriver hun.

Astrid Krag igangsatte i juni tiltag for at mindske ventetiden. Regeringen har øremærket 117 millioner kroner på næste års finanslov til at ansætte flere sagsbehandlere. Hun vil desuden have en analyse af systemet.

- Det må dog desværre forventes, at ventetiden fortsat vil stige i 2020, skriver hun til Jyllands-Posten.

Rasmus Kjeldahl er glad for, at ministeren har afsat midler på området. Han efterlyser dog akut handling.

- Der er noget, der tyder på, at der er brug for akut handling. Børn kan ikke være tjent med, at ventetiderne stiger og stiger. Jeg frygter virkelig for, hvad der kommer til at ske ind i 2020, når udviklingen allerede nu er så dramatisk, siger han.

/ritzau/