Det stiger og stiger.

Corona findes stadigvæk, og ifølge Statens Serum Institut stiger smitten fortsat i takt med, at der er lige nu en del flere, der bliver indlagt.

Det viser denne uges tendensrapport fra Statens Serum Institut.

»Der ses fra uge 10 til 11 en stigning i antal af SARS-CoV-2-smittede målt ved brug af pcr-test, og smitteforekomsten steg i uge 11 til 23 tilfælde pr. 100.000 indbyggere, fra 15 tilfælde pr. 100.000 indbyggere i uge 10,« skriver de og fortsætter:

»Samtidig er antallet af pcr-test steget med 8,5 procent, og positivprocenten er steget fra 11,1 procent til 15,5 procent. Den højeste positivprocent ses blandt de 70 til 79-årige.«

Smitten er dog stadig på et lavt niveau og uden kritisk belastning af sundhedsvæsenet, lyder det yderligere.

For flere betyder en positiv covid-19-test også en hospitalsindlæggelse i øjeblikket. Især blandt de ældre mellem 70 og 89 år.

»Men selvom den aktuelle stigning er markant, er det stadig under halvt så mange, som under de seneste tre mindre smittebølger siden sommeren 2022,« forklarer siger Bolette Søborg, overlæge og sektionsleder hos SSI.

Smitten bliver først og fremmest båret af virusvarianten XBB. 1.5, som alene udgør 43 procent af alle sekventerede tilfælde i uge 11.

Det er en variant, som SSI har holdt øje med længe, skriver de. Den blev først blev set i USA, men nu har den altså fået godt fat i Danmark