Du skal være både hurtig og heldig, hvis du er en af de stadig flere yngre danskere, der gerne vil have en tid til et såkaldt fertilitetstjek. 

De seneste par år er det nemlig blevet voldsomt populært at få undersøgt, hvordan det egentlig står til med fertiliteten på en af landets fertilitetsrådgivninger. 

Det skriver DR, der har talt med en række af de offentlige klinikker, der i dag tilbyder, at singler og par kan komme forbi og få undersøgt deres ægreserve eller sædkvalitet. 

»Der har hele tiden været run på, men vi har oplevet en stigning på det seneste. Sekretærerne har virkelig travlt, når vi én gang om måneden har telefonerne åbne,« siger Anja Pinborg, der er ledende overlæge på Fertilitetsklinikken på Rigshospitalets Afdeling for Gynækologi, Fertilitet og Fødsler. 

Før årsskiftet fik cirka 20 procent af dem, der ringede ind for at få tid til et fertilitetstjek på Rigshospitalet, en tid til konsultation. I marts var det tal nede på 12 procent.

Også på Herlev Hospital ved København og i Region Midtjylland kan man genkende billedet af at den store efterspørgsel på fertilitetstjek, skriver DR.

Hos sidstnævnte har ventelisten været lukket siden oktober, og lige nu er der tre års ventetid.