Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det var bogstavelig talt lidt af en lorte-oplevelse, da Per Sørensen gik gennem Fjordmarken i Aalborg tidligere på ugen.

Her var Cirkus Arena nemlig begyndt at sætte deres skurvogne op, og Per Sørensen undrede sig over den ubehagelige lugt, som de havde trukket med sig.

»Jeg går næsten dagligt i det område, fordi jeg bor i nærheden, og jeg bemærkede en stank, der ikke plejede at være der,« siger han.

Og da han kom nærmere en af de opstillede skurvogne, var det ikke svært at regne ud hvorfor.

Per Sørensen forklarer, at man på billedet her ikke ser et lag af brun jord, men afføring fra en af cirkussets skurvogne.
Per Sørensen forklarer, at man på billedet her ikke ser et lag af brun jord, men afføring fra en af cirkussets skurvogne. Foto: Per Sørensen
Vis mere

Der kunne han nemlig registrere, hvad han vurderede  atvære afføring, som blev ført fra skurvognen med en slange og ud i buskadset ved siden af.

»Det er rimelig ulækkert. Det er et sted, hvor der er børn, der leger, og hunde render rundt. Og så tænker jeg, at det heller ikke kan være særlig godt for drikkevandet, at man leder lort ud i naturen på den måde,« siger han.

Per Sørensen påtalte problemet for cirkuspersonalet, men blev hurtigt fejet af banen.

»Jeg talte med en fra cirkusset og sagde, at det var ulækkert med det her afføring, og det beklagede hun. Men det var, som om at da det gik op for dem, jeg ikke var fra kommunen, men bare en bekymret borger, så ville de ikke tale mere med mig,« forklarer Per Sørenen til B.T.

Efter mødet rakte han selv ud til Aalborg Kommune. Men da han dagen efter kunne konstatere, at problemet ikke var løst, gik han til tasterne.

Og så går folk amok.

Kommentarsporet til Per Sørenens opslag på Facebook er fyldt med vrede aalborgensere, der kalder det både klamt, uansvarligt, ulækkert og 'et forbandet svineri'.

Det er ifølge Naturstyrelsen generelt ikke tilladt at efterlade afføring i naturen.

Det er skurvognen her, som har haft problemer med at komme af med sine efterladenskaber på en ordentlig måde.
Det er skurvognen her, som har haft problemer med at komme af med sine efterladenskaber på en ordentlig måde.
Vis mere

B.T. har torsdag talt med By og Land ved Aalborg Kommune, som har lejet arealet ud til cirkusset.

Her forklarer stadsgartner Kirsten Lund Andersen, at det kommunale ansvar ligger hos dem, og at de derfor har indskærpet over for Cirkus Arena, at de skal få styr på afledningen af afføringen senest klokken 11 torsdag.

»Vi er rigtig glade for, at der er en opmærksom borger, som har gjort os opmærksom på det her problem. Det var bestemt ikke en opførsel, vi havde regnet med fra Cirkus Arena,« siger Kirsten og fortsætter:

»Vi har da en forventning om, at man opfører sig anstændigt på de arealer, man lejer.«

Cirkus direktør Benny Berdino foran teltet på Bellahøj
Cirkus direktør Benny Berdino foran teltet på Bellahøj Foto: Ditte Valente
Vis mere

Kort efter fristen kan kommunen ikke konstatere, at der er et problem med latrinær-afledning, men at der har været et problem med spildevand fra køkken- og håndvaske, som er blevet løst.

Direktør i Cirkus Arena Benny Berdino forklarer, at deres ansvarlige mand på området først var kommet til pladsen onsdag aften.

»Der er tale om en ung pige, som har lagt røret ud i naturen. Hun vidste jo ikke bedre. Hun ved jo ikke, hvordan man løfter sådan et kloakdæksel,« siger han.

Men det er altså ikke en tilfredsstillende forklaring for Jan Nymark Thaysen (V), rådmand for By og Land.

»Det kan godt være, at den specifikke medarbejder ikke vidste bedre, men det fritager på ingen måde Cirkus Arena for ansvaret,« siger han og fortsætter:

»De må have 50 opstillinger eller flere på en sæson og må have haft samme udfordring alle andre steder, så de burde vide bedre.«

Cirkus Arena har forestillinger i Aalborg frem til og med 15. maj. Herefter rykker de videre til Hjørring, Hobro og Viborg.

Andre læser også