De seneste tre måneder har Københavns Lufthavn været plaget af forsinkelser og aflysninger.

Og det ser desværre ud til at fortsætte ind i sommerferien.

Det skriver Finans, der har indhentet nye tal fra Københavns Lufthavn.

Det hele bunder i en strid mellem det statslige selskab Naviair og selskabets flyveledere, der handler om mangel på flyveledere og et krav fra flyvelederne om mere i løn.

Naviair igangsatte for 14 dage siden en nødplan, der skulle afværge en regulær sommerferiekrise for danskere, der skal flyve fra København.

Men det ser ikke ud til, at planen endnu har virket.

Ifølge Finans var 31 procent af passagererne i maj ramt af forsinkelser, hvor knap hvert femte fly var mere end 15 minutter forsinket.

Spørger man Naviair, hvem der bærer skylden for forsinkelserne, peger de på Københavns Lufthavn, der ifølge dem har lukket den ene af hovedbanerne til start og landing på grund af renovering.

Det betyder, at det kun er muligt at afvikle 20-24 starter og landinger i timen.

»Frem til 7. juli, hvor banelukningen pågår, vil der fortsat være nedsat kapacitet i Københavns Lufthavn. Når denne periode er slut, forventes kapaciteten fortsat at være som angivet i sommerplanen,« skriver Naviair i et skriftligt svar til Finans.

Det er trafikchefen i Københavns Lufthavn dog ikke enig i, da det ifølge ham skyldes mangel på flyveledere.

»Det er klart vores oplevelse, at årsagen til de forsinkelser, vi har, er manglen på flyveledelse,« siger Kristoffer Plenge-Brandt til Finans. 

Til Finans fortæller pressechefen hos SAS, at hvis situationen fortsætter ind i juli, så står de over for en meget udfordrende sommer.