Du har måske for længst pakket det væk, men find bare bikini, badeshorts og ungernes soppebassin frem igen og tjek beholdningen af solcreme.

Det får du nemlig brug for de kommende dage, hvor der er både sol, varme og høje temperaturer på vej.

For selv om vejret de første uger af august nok har fået de fleste til at hive de lange bukser, uldne trøjer og halstørklæder ned fra loftet før tid, så er det langtfra slut med sommertøjet og – vejret – endnu.

Den seneste prognose fra Danmarks Meteorologiske Institut er intet mindre end fantastisk godt nyt for vandhunde, strandløver og andre, der elsker sol på næsen, bare ben og sand mellem tæerne.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Sofie Mathiassen
Vis mere

»Det er altid dejligt, når man kan komme med gode nyheder,« lyder det da også fra vagthavende meteorolog ved DMI Thyge Rasmussen.

Og de gode nyheder udmønter sig i flotte dage, der giver plads til at hoppe i bølgen eller en tur i strandstolen.

Der er nemlig udsigt til flere dage med det sommervejr, som de fleste af os allerede sørgmodigt havde vinket farvel til for i år.

(Arkivfoto)
(Arkivfoto) Foto: Maria Albrechtsen Mortensen
Vis mere

»Lørdag og søndag ser ganske flotte ud med solskin og op til 25-26 grader,« siger Thyge Rasmussen fra DMI og understreger, at der ikke er de store regionale forskelle. Så uanset hvor i landet, du har tænkt dig at opholde dig, kan du nyde det flotte weekendvejr.

Og har du ikke mulighed for at nyde solen lørdag eller søndag, så bliver der rig lejlighed til det i næste uge.

Faktisk bliver temperaturerne i begyndelsen af uge 35 endnu højere.

Både mandag, tirsdag og til dels også onsdag byder nemlig på vaskeægte sommervejr og helt op omkring 28 grader.

Godt nyt til vandhunde og alle andre, der er vild med sol og sommer: DMI melder om fem dage i træk med flot og varmt sensommervejr. (Arkivfoto)
Godt nyt til vandhunde og alle andre, der er vild med sol og sommer: DMI melder om fem dage i træk med flot og varmt sensommervejr. (Arkivfoto) Foto: Lars Rasborg
Vis mere

»Vi får fem såkaldte sommerdage lige efter hinanden,« siger den vagthavende meteorolog ved DMI.

Som altid, når der er flot sommervejr i Danmark, gælder det om at nyde det, liiige så længe, det varer – og lade være med at pakke det uldne efterårstøj alt for langt væk.

August slutter nemlig lige så ustadig, som den begyndte – og regnbyger, hård blæst og efterårslignende temperaturer vil igen præge prognoserne.

»Det ser ud til, at det flotte vejr holder ind til midten eller slutningen af næste uge. Så får vi lidt mere normalt dansk sommervejr og omkring 20 grader.«