Mandag eftermiddag er det slut. Når de 24 tilbageværende BR- og Toys'R'Us-butikker mandag drejer nøglen om efter fredagens annoncerede konkurs, er det slut med at købe legetøj, indløse gavekort eller bytte julegavehøstens dubletter.

Og så alligevel ikke. En række legetøjsbutikker, som ellers intet har med BR eller Toys'R'Us at gøre, har nemlig tilbudt at hjælpe nødstedte kunder landet over, som er kommet i klemme efter legetøjskædernes konkurs.

»Der ligger ikke noget skjult i det her. Det er ikke for at slå plat på noget. Udgangspunktet er at hjælpe børn til at bytte deres gaver. Det er for børnenes skyld,« siger Claus Kirstein, indehaver af Legekæden i Aars, til TV 2 Nord.

Også Legekæden i Støvring, Nykøbing Falster og Bogense tilbyder at ombytte til andet legetøj eller udstede tilgodebevis til butikken i hele januar. Det samme gør Lange Isenkram i Ringkøbing samt MID Hobby i Viborg.

Er man ikke bosat i en af ovennævnte byer, behøver man dog ikke brænde benzin af for ikke at brænde inde med en ubrugelig julegave.

MID Hobby tilbyder nemlig også, at man kan sende sine gaver til dem.

»Jeg ved for eksempel, at der på Bornholm ikke længere er mulighed for at bytte, for Fætter BR-butikken er lukket. Der vil sikkert også være mange, der har holdt jul i udlandet. De kan jo heller ikke nå at bytte,« siger Allan Carøe Sørensen, indehaver af butikken i Viborg, til Viborg Folkeblad.

Tilbuddet gælder indtil 31. januar.

For alle butikker gælder det, at varens pris skal være synlig. Ellers må man fremvise bon.

Til gengæld må man hos Legekæden i Aars og Støvring komme med legetøj, som butikken ikke nødvendigvis fører, fortæller indehaveren til TV 2 Nord.

»Vi må se, om vi kan sælge de specialvarer, som BR og Toys'R'us har. Resten af det er formentlig noget, vi har på hylderne i forvejen,« siger Claus Kirstein.

Legekæden er styret således, at den enkelte indehaver må bestemme, hvordan vedkommende vil styre butikken. Vær derfor opmærksom på, at det ikke er alle Legekæden-butikker, der tilbyder samme gode service.