Arbejdernes Landsbank samt andre banker, der benytter it-leverandøren BEC, er med afsæt i en teknisk fejl kommet til at lække kunders hemmelige adresser.

Lækket af de hemmelige adresser er sket i forbindelse med overførsler konti imellem, hvor afsenderens adresse har figureret på overførslen - også selvom den pågældende person har haft hemmelig adresse i CPR-registret.

‘Hvis du - mens du har haft adressebeskyttelse - har overført penge til nogen, der IKKE må kende din adresse, så er der desværre en risiko for, at de har set eller kan se den,’ skriver Arbejdernes Landsbank i en mail til de implicerede, hvor der også står:

‘Vi har rettet fejlen, og derfor bliver din adresse ikke angivet ved fremtidige overførsler - medmindre du selv beder om det. Derudover arbejder vi på så vidt muligt at få slettet din adresse hos modtagere af de overførsler, du har gennemført’.

Kommunikations- og pressechef hos Arbejdernes Landsbank, Jesper Bjerrehuus, bekræfter i en mail til B.T., at lækket af de hemmelige adresser har fundet sted.

‘Ja, det kan vi desværre bekræfte. Den tekniske fejl hos vores IT-leverandør er nu rettet, og de kunder - der kan være berørte af sagen - er informerede. Både vi og vores IT-leverandør, BEC, beklager fejlen dybt,’ skriver Jesper Bjerrehuus, der dog ikke har yderligere kommentarer til sagen.

Ifølge B.T.s oplysninger er der tale om ca. 26 banker, der benytter BEC, som er blevet ramt af fejlen.

Hverken MobilePay, betalingskort eller Betalingsservice er omfattet af fejlen.