Velkommen til B.T.'s morgen-orientering. Her giver vi dig et overblik over, hvilke nyheder der er tikket ind fra ind- og udland, mens du har sovet.

Kommuner ser meget forskelligt på udsættelse af skolestart
Der er store forskelle i kommunerne på, om forældre får lov til at udsætte børns skolestart, skriver Jyllands-Posten. De store geografiske forskelle er bekymrende og et problem for forældrenes retssikkerhed, mener organisationen Skole og Forældre.
LÆS MERE HER

Højreradikal markering drukner i moddemonstration og regn
Omkring 30 højreekstreme nationalister mødte søndag op i Washington i forbindelse med en varslet demonstration. Demonstrationen blev dog fuldstændig overdøvet af cirka 2000 moddemonstranter. Demonstrationerne blev afholdt på årsdagen for urolighederne i Virginia, hvor en person blev dræbt.
LÆS MERE HER

150 danske Aldi-butikker skal flyttes eller udvides
Indland: Den danske afdeling af discountkæden Aldi har fået tilført 200 millioner kroner fra Tyskland for at revitalisere kæden i Danmark, skriver Børsen. Pengene skal bruges til at forandre cirka 150 butikker landet over, og det skal sende den tabsgivende discountkæde på vinderkurs i Danmark.
LÆS MERE HER

150 danske Aldi-butikker skal flyttes eller udvides. Vis mere

Danske ngo'er må ty til drastiske hjælpeaktioner
Danske ngo'er er i stigende grad nødt til akut at redde lokale samarbejdspartnere ud af udviklingslande i tilspidsede situationer, skriver Kristeligt Dagblad. Sidste uge måtte Mellemfolkeligt Samvirke hjælpe to lokale demokratiforkæmpere og oppositionstilhængere ud af Zimbabwe.
LÆS MERE HER

Avisernes forsider

Berlingske
Antallet af privat- og friskoler er steget markant de seneste år, fordi flere forældre vælger den skole, der passer netop til deres barn. Den store interesse sætter folkeskolen under pres, advarer forsker.

B.T.
Betinna Brøns, der i seks år var gift med den livstidsdømte Peter Lundin, advarer alle mod at skrive til Peter Madsen, som efterlyser pennevenner i fængslet.
LÆS MERE HER

Bjarne Skounborg alias Peter Lundin spiller guitar for sin brud Betinna. Vis mere

Børsen
Trods massiv fremgang i verdenshandlen, taber danske virksomheder markedsandele på eksportmarkederne. Mangel på arbejdskraft er en af årsagerne.
LÆS MERE HER

Ekstra Bladet
Skuespiller Max Hansen har kæmpet med prostatakræft. Kræften spredte sig, og det tog hårdt på hele familien. For Max Hansen betød det en lammende angst og intet sexliv.

Information
Forsøgsordningen med medicinsk cannabis får massiv modstand fra læger og forskere, som advarer mod at lade sig styre af folkestemningen. Sundhedsministeren mener derimod, at forskningen er bagud.
LÆS MERE HER

Sundhedsministeren mener, at forskningen på medicinsk cannabis er bagud. Vis mere

Jyllands-Posten
Andelen af børn med sen skolestart svinger fra kommune til kommune, viser nye tal fra Undervisningsministeriet. Det er et problem, at der ikke er valgfri skolestart, mener forældre.
LÆS MERE HER

Kristeligt Dagblad
De ældre tjener gennemsnitligt mere end alle andre grupper på overførselsindkomst. Alligevel vil Dansk Folkeparti fritage netop de ældre fra at bidrage til satspuljen, som hjælper de socialt udsatte.
LÆS MERE HER

Politiken
De riges børn drikker oftest og mest. Forældre og skoler skal sætte grænser, der viser, at det ikke er så normalt, som de unge tror, når de drikker for meget og for ofte, siger Sundhedsstyrelsen.
LÆS MERE HER