Filmskolens elever har siden fredag krævet rektor Vinca Wiedemanns afgang. Men det afviser hun.

Den Danske Filmskoles rektor, Vinca Wiedemann, har ikke tænkt sig at stoppe som rektor på Filmskolen på trods af krav fra elever.

Det skriver Politiken, og til Ritzau fortæller rektoren, at hun bliver, fordi hun er ansat til at udføre en opgave med skolen udvikling.

- Jeg er ansat af kulturministeren og ansat til at udføre det arbejde og de opgaver med at sikre skolens drift og udvikling. Det er min forpligtelse, siger rektoren.

Siden klokken seks fredag morgen har nuværende og tidligere elever blokeret Filmskolen for at sende et klart signal til rektor om, at de mener, hun skal gå af.

Det kom som reaktion på, at den mangeårige leder af dokumentarlinjen på Den Danske Filmskole, Arne Bro, torsdag blev hjemsendt.

Vinca Wiedemann understreger over for Politiken, at hun stadig ikke har kommentarer til den konkrete sag om Arne Bro.

Hun fortæller, at konflikten skal løses med dialog med de studerende, som hun fortæller, at hun er åben over for.

- Jeg vil også sige, at jeg er meget åben over for og opsøgende i forhold til kontakt og dialog med de studerende. Den dialog vil jeg gerne føre ansigt til ansigt og ikke i offentlighedens søgelys.

- Så jeg vil ikke gå ind i en debat i medierne omkring, hvad de studerende siger, og hvad jeg så siger til det, siger hun til Ritzau.

Hun peger på, at de studerende i nye studienævn kan få stor indflydelse på, hvordan undervisningen skal foregå.

- Det er et sted, hvor studerende og lærerne direkte kan tale sammen om, hvordan man kan få lavet den bedste undervisning ud fra de rammer, som skolen nu engang har.

- Det håber og tror jeg på, virkelig kan blive en meget stor ændring i hele dialogformen på Filmskolen, siger Vinca Wiedemann.

Filmskolens elever har i længere tid været utilfredse med den måde, Vinca Wiedemann, driver skolen på.

I januar lavede eleverne på Filmskolen en mistillidserklæring til Vinca Wiedemann, som 87 af skolens 96 elever havde skrevet under.

Men Arne Bros hjemsendelse blev katalysator for et længe betændt forhold, fortalte Martin Anton Sørensen, der studerer på filmklipperlinjen, fredag til Ritzau.

- Det har ikke noget direkte med Arne Bro at gøre. Vi holder meget af Arne, og han har en stor betydning, men det her er større end ham. Men vi mødtes på grund af hans hjemsendelse.

- Vi vil gerne udvikle Filmskolen sammen med en rektor, vi har tillid til, men det har vi ikke længere til Vinca, fordi vi mener, hun har forringet uddannelserne, siger han.

Fungerende kulturminister Rasmus Prehn (S) har tidligere udtalt sig om sagen til flere medier og i en mail fortalt, at "dialog er vejen frem."

/ritzau/