Claus Helmer havde trukket i løbeskoene og var klar til at løbe fem kilometer ved dette års Royal Run. 

Men han kom aldrig over målstregen, da han ved kilometer nummer tre pludselig faldt om. 

Midt i menneskemængden blandt de mange tusinde løbere, var hans hjerte stoppet med at slå. 

»Jeg havde overhovedet ikke set det komme, det kom som et lyn fra en klar himmel,« fortæller 52-årige Claus Helmer over en telefonforbindelse fra hjertemedicinsk afdeling på Rigshospitalet. 

Tidligere har han fortalt om hændelsen til TV 2 Kosmopol

Da Claus Helmer vågner, er han stadig midt i folkemængden. Han har lukkede øjne, men kan godt høre. 

»'Er du der?' hører jeg nogen sige. Det har så været en paramediciner,« fortæller Claus Helmer, om det første han husker, efter han faldt om.

I godt halvanden uge har han taget ophold på afdelingen på Rigshospitalet, torsdag skal han have indopereret en ICD, som giver elektrisk stød i tilfælde af livstruende anfald, og fredag kan han komme hjem til familien i Gevninge på Midtsjælland.

Men en indopereret ICD skræmmer ikke Claus Helmer. Tværtimod. 

»Det er jo ligesom Christian Eriksen, han er jo super aktiv nu,« siger han.

Selvom Claus Helmer aldrig nåede over målstregen til Royal Run, er han alligevel glad for, at det skete til løbet af alle steder.

»Hvis det absolut skulle ske, så var det det bedste sted. Med alle de mennesker omkring mig, det er jo lysår bedre end, hvis det var sket om aftenen i en park,« siger Claus Helmer. 

Det var nemlig andre løbere eller tilskuere, der hjalp ham, før ambulancen kom frem. Og Claus Helmer vil gerne i kontakt med de mennesker, der hjalp ham. 

»Grunden til, at jeg har det så godt, som jeg har det, er fordi, der var nogen over mig med det samme. Der er nogen, der har holdt mig i live med det, de har gjort,« fortæller han. 

Claus Helmer, der karakteriserer sig selv om almindelig motionsløber, ser frem til tjekke ud fra hospitalet i morgen. Og han er ikke helt skræmt væk fra at løbe igen. 

»Jeg tænker ikke, at nu skal jeg aldrig løbe igen. Men jeg skal lige bearbejde det her. Jeg spiller også golf, så jeg tænker bestemt ikke, at jeg bare skal hjem og sidde i gyngestolen for altid,« siger han.

På trods af, at der ikke er blevet sendt hilsner om god bedring fra kronprinsen, så har Claus Helmer et helt andet ønske til arrangørerne bag Royal Run. 

»Jeg har tænkt mig at ringe og spørge, om jeg må få en ny trøje. Den klippede de jo op, da det skete. Sådan en vil jeg egentligt gerne have,« siger han.