Lørdag har der været timelang kø ved testcenteret på Frederiksborgvej i Nordvest i København, efter at Københavns Kommune opfordrede alle i Nordvestkvarteret til at blive testet over weekenden.

48-årige Jeanette Lisberg Jensen lider af angst samt en række fysiske skavanker, og hun stod i kø i to en halv time lørdag eftermiddag. Hun vil ikke lade sig teste igen.

»Jeg stod i køen fra 12.00 til 14.30. Det var forfærdeligt. Jeg havde min mor i røret hele tiden, da jeg lider af angst, og jeg havde brug for at tale med en. Jeg vil ikke udsætte mig selv for det igen, og det er jo ærgerligt.«

Da testcenteret åbnede klokken 08.00 lørdag morgen, var der ifølge Politiken kun indkaldt fem podere, selv om man havde opfordret alle i området til at blive testet. Senere skulle der så være kommet tre ekstra podere til. Men antallet af podere er slet ikke nok, mener Jeanette Lisberg Jensen.

Jeanette Lisberg Jensen.
Jeanette Lisberg Jensen. Foto: Privat
Vis mere

»Man burde nok have set den komme, at der ville være rigtig mange mennesker i dag, så man burde have sat mange flere podere på. Når de råber så højt op om, at man skal lade sig teste, så må man også gøre hele testprocessen bedre. Det er urimeligt for ældre og folk med skavanker, at de skal stå så længe i kø.«

Region Hovedstadens podere har haft svært ved at få bugt med de lange køer af borgere, der lørdag var ude for at blive testet, fortæller Kirstine Vestergård Nielsen, vicedirektør for Region Hovedstadens Akutberedskab, til Ritzau.

»Vi er blevet overvældet i dag. Vi har været til stede i Nordvest siden torsdag. Torsdag testede vi 100. Fredag testede vi 80. Og i dag ved 14-tiden var vi oppe at have testet de første 500. Så det har været et væsentligt bedre besøgt tilbud i dag, end det har været de andre dage.«

»Så ja, vi har haft svært ved at følge med, men vi har gjort det bedste hele dagen for at få ekstra folk på arbejde, og københavnerne har heldigvis taget det med sindsro,« siger hun.

En del af køen ved testcenteret på Frederiksborgvej i Nordvest tidligere lørdag.
En del af køen ved testcenteret på Frederiksborgvej i Nordvest tidligere lørdag.
Vis mere

Det var fredag, at Københavns sundheds- og omsorgsborgmester, Sisse Marie Welling (SF), opfordrede borgere i området til at lade sig teste for coronavirus.

Grunden er, at der blev konstateret mellem to og ni tilfælde af B.1.351-varianten fra Sydafrika i Københavns Nordvestkvarter.

Opfordringen til at blive testet gælder særligt beboere i det område, der ligger i trekanten mellem Frederikssundsvej, Frederiksborgvej og Glasvej.

Københavns Kommune var allerede torsdag aften bekendt med udbruddet. Derfor blev der opsat midlertidige testcentre i området.