Er der fejl i ATP's udbetalinger af engangsydelsen på 1.000 kr.?

Det mistænker 32-årige Christine Djørup, der torsdag morgen fik indbetalt 1.000 kr., selv om hun – ifølge hende selv – ikke burde have fået dem.

Mellem 1. og 30. april i år var hun nemlig i arbejde i et barselsvikariat som pædagogmedhjælper i en børnehave.

Vikariatet sluttede den 1. maj, hvorefter hun gik tilbage på dagpenge.

32-årige Christine Djørup er en af de danskere, der torsdag morgen kunne finde de 1.000 kroner i sin netbank.
32-årige Christine Djørup er en af de danskere, der torsdag morgen kunne finde de 1.000 kroner i sin netbank. Foto: Privatfoto
Vis mere

De 1.000 kr., som fra Folketinget er øremærket borgere, der har modtaget offentlig forsørgelse i april 2020, burde altså ikke tilfalde hende, mener hun:

»Jeg forstår ikke rigtig, hvorfor jeg skal have dem. Og jeg regner med, at det er en fejl,« siger Christine Djørup torsdag morgen til B.T.

Umiddelbart efter Christine Djørup opdagede pengene på sin konto, ringede hun til ATP's kundeservice, som kunne oplyse, at hun ikke er den eneste, der har henvendt sig med en mistanke om, at de fejlagtigt har fået udbetalt de 1.000 kr.

Har du også modtaget 1.000 kr., som du ikke mener, at du har krav på, vil vi gerne høre fra dig. Skriv på bowe@bt.dk – Tak.

32-årige Christine Djørup modtog torsdag den 1. oktober 1.000 kr. i engnagsydelse, fordi hun har været på offentlig forsørgelse i april 2020. Men det har hun ikke, siger hun, og hun mistænker, at der er tale om en fejl.
32-årige Christine Djørup modtog torsdag den 1. oktober 1.000 kr. i engnagsydelse, fordi hun har været på offentlig forsørgelse i april 2020. Men det har hun ikke, siger hun, og hun mistænker, at der er tale om en fejl.
Vis mere

»Kan ikke klage over pengene«

B.T. har ligeledes været i kontakt med en anden borger, Christoffer, som fortæller, at også han her til morgen har modtaget 1.000 kr.

Penge, han ikke mener, han har krav på, eftersom han har været i fuld beskæftigelse i et år.

Det eneste, der er en smule ‘tricky’, siger han, er, at han i april måned var hjemsendt på sygeorlov.

»Jeg er kroniker, og jeg blev sendt hjem med fuld løn. Men som jeg ser det, burde jeg ikke falde ind under den gruppe, der har modtaget offentlig forsørgelse i april. Jeg fik fuld ferieberettiget løn og har lige bestilt 20.000 kr. på borger.dk i går,« siger han til B.T. og fortsætter:

Christoffer modtog 1.000 kroner torsdag morgen, selv om han ikke mener, at han har krav på engangsydelsen.
Christoffer modtog 1.000 kroner torsdag morgen, selv om han ikke mener, at han har krav på engangsydelsen. Foto: Privatfoto
Vis mere

»Det er da superfedt at få 1.000 kr. ekstra. Ingen tvivl om det. Men det går jo ikke, at pengene tilfalder de forkerte mennesker. Og sådan som jeg forstår reglerne, så har jeg ikke krav på dem.«

Christoffer har endnu ikke rettet henvendelse til ATP, men studsede over en 'sjov' ting omkring overførslen af de 1.000 kr.

»Der står i min netbank, at jeg ikke kan klage over udbetalingen. Staten vil åbenbart bare have, at jeg skal have de her penge,« siger Christoffer med et let smil.

ATP: Vi har fået flere henvendelser

B.T. har været i kontakt med ATP, som har undersøgt sagen nærmere, og de bekræfter, at ATP’s kundeservice har talt med folk, som ikke mener, at de er berettiget til at modtage de 1.000 kr. i engangstilskud.

I et skriftligt svar til B.T. skriver seniorpresserådgiver i ATP Christian Rask:

»ATP’s udbetalinger afhænger 100 procent af de indberetninger, vi får fra de myndigheder, der udbetaler ydelserne. Men det kan måske høre med til billedet, at man som modtager ikke ved, at det omhandler april 2020.«

»Hvis man var helt eller delvist på offentlig forsøgelsesydelse i den måned, så er man berettiget, også selv om man måske er i arbejde i dag. Og så er det ikke kun folk på de store forsøgelsesydelser som folkepension, SU og dagpengemodtagere, der modtager beløbet. Der er også mange små ydelser inkluderet.«

»Det kan for eksempel være tabt arbejdsfortjeneste vedrørende børn med nedsat funktionsevne, ressourceforløbsydelser eller plejevederlag ved pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom.«

Du kan læse mere om alle de ordninger, der er inkluderet, HER.

Har du ligesom Christine og Christoffer modtaget 1.000 kr., som du ikke mener, du har krav på, vil vi gerne høre fra dig. Skriv på bowe@bt.dk – Tak.