Det var et stort chok, da familien Hansen opdagede det blødende skudsår i deres familiekats mave.

Katten, Mathilde, var blevet skudt med et luftgevær på en af sine gåture i familiens hjemby, Ølsted. Efter sigende af en person, der godt ved, hvordan man skal skyde et dyr.

Det var Frederik Hansens hustru, Camilla, der opdagede, at der var noget ved familiens kat, der ikke var rigtigt:

»Mathilde sidder i stuen og kan ikke røre sig. Hun skriger, da Camilla går over til hende, og vi kan ikke få hende ind i en transportkasse og til dyrlæge. Vi ringer i stedet til en dyrlæge, som kommer et par timer efter og giver katten en bedøvende sprøjte,« fortæller Frederik Hansen til Sjællandske.

Da dyrlægen undersøger katten nærmere, opdager hun skudsåret og kan konstatere, at katten både har en punkteret lunge og indre blødninger.

Mathilde, som familien Hansen har haft i 12 år, blev senere samme dag aflivet.

Frederik Hansen forklarer, at røntgenbilleder af familiekatten hverken viser, at noget skulle være brækket, eller at den skulle være syg.

Tværtimod er det tydeligt at se, at der sidder et hagl i Mathildes mave.

Har du oplevet, at andre har aflivet dit kæledyr uden dit vidende? Så skriv til B.T. her.

På Store Havelse Dyreklinik, hvor der blev foretaget yderligere undersøgelser af katten, forklarer dyrlægen, Henrik Bang Jørgensen, at Mathilde bestemt ikke er blevet skudt ved et uheld.

Katten er, ifølge ham, blevet skudt af en person, som ved, hvordan man skal skyde et dyr. Han påpeger, at katten er blevet ramt lige ved skulderen, og at hvis Mathilde var blevet skudt med en riffel med større kaliber og ikke et luftgevær, så havde hun været død af skuddet.

Frederik Hansen tyer til det, som mange gør i 2019. Han laver et opslag på Facebook i en lokal Ølsted-gruppe. Her efterlyser han den person, der har skudt Mathilde.

Men selvom opslaget vakte stor forargelse, slettede han det igen, da en masse lokale begyndte at skrive i kommentarsporet, at de mente, det er tilladt skyde en kat, hvis den går ind på ens grund.

Det er det dog ikke længere. Indtil 2014 måtte man rigtigt nok aflive et dyr, hvis det strejfede rundt i ens have eksempelvis.

Dog skrev en kvinde i kommentarsporet, at hun mente, at hendes kat var blevet skudt i sommer, mens en anden skrev, at hendes kat var blevet forgiftet i efteråret. Begge tilfælde i Ølsted.

Henrik Bang Jørgensen fortæller til Sjællandske, at det sker en gang imellem, at folk afliver andres kæledyr. I Ølsted, fortæller han, er der cirka ét tilfælde om året.