Snavsede belægninger på gulvet. Indtørret kaffe i maskinen. Beskidte låger på brødskabet. Og fedtede hylder i kødkøleren.

Det var blot nogle af de bemærkninger, som Fødevarestyrelsen noterede sig, da man tidligere på måneden lagde vejen forbi Fakta i Dronningensgade på Christianshavn.

Det førte til, at butikken fik en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner for dårlig rengøring.

Til TV 2 Lorry beklager informationsdirektør i Coop Jens Juul Nielsen, at rengøringen ikke var god nok:

»Det er der ikke nogen undskyldning for. Men der er efterfølgende blevet rettet op på tingene og sikret, at det ikke sker igen,« skriver han i en e-mail.

Det var onsdag den 6. november, at Fødevarestyrelsen dukkede op i Fakta på Christianshavn i København.

Af kontrolrapporten fremgår det, at der blev fundet skidt og snavs flere steder:

'Virksomheden fremstår generelt ikke renholdt. I indgangspartiet fremstår gulv og inventar med snavsede belægninger. Kaffemaskine ved indgangspartiet fremstår fedtet og med belægninger af indtørret kaffe og snavs. Låger på brødskab fremstår fedtede og beskidte. Låger på kødkøler i indgangspartiet fremstår med indtørret snavs,' lyder det blandt andet i kontrolrapporten, som fortsætter:

'Kødkøler langs væg fremstår med indtørrede klistermærker og fedtede hylder. Gulv på lager fremstår snavset, især omkring kølerum og udgangsport. Gulv i kølerum fremstår med indtørrede belægninger af snavs. Område omkring flaskeautomat fremstår beskidt og med klistrede belægninger på gulv.'

Af kontrolrapporten fremgår det også, at en medarbejder havde følgende bemærkning til fundene:

'Det kan jeg godt se. Jeg siger det videre til chefen.'

Til TV 2 Lorry fortæller Jens Juul Nielsen, at man efterfølgende indkaldte ekstra personale, som har udført en grundig rengøring af butikken.