Der er formentligt mange, der ville betegne torsken som en af de populære nytårsretter.

Men faktisk er der færre og færre, der søger mod netop torsken, når der skal serveres på årets sidste dag, skriver TV 2 Nord.

Anette Neustrup, der sammen med sin mand er indehaver af Toms's Fiskebod i Hou, kan da også mærke en tydelig forskel.

»Der jo enormt mange andre alternativer. Vi sælger meget kuller, lækkerier, havtaske, kammuslinger, laks og tun. Så der er flere og flere, der går væk fra torsken,« fortæller hun til mediet og tilføjer:

»Og helt ærligt, en torsk smager jo ikke af ret meget. Den er jo egentlig smagløs, hvor kuller og de andre har lidt mere smag – i efter vores mening.«

At flere søger mod alternative fisk og andre retter nytårsaften, kan dog skyldes mere end blot smagen..

Det er nemlig heller ikke helt billigt at erhverve sig -– og særligt, når årets udgang nærmer sig.

Derfor råder Anette Neustrup til, at man -–hvis man fortsat ynder at spise torsk som årets sidste måltid – indkøber denne, når den er billig og fryser den ned. Det skulle ifølge fiskehandleren sågar gøre fisken bedre.