De fleste havde nok for længst vinket farvel til de store bekymringer om smitte med coronavirus. Men noget tyder på, at sygdommen endnu ikke har sluppet sit tag i Odense og resten af Danmark.

I hvert fald er antallet af nye smittede med coronavirus højere, end det har været længe. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut, SSI.

Men ser man på antallet af indlagte coronapatienter på OUH, er der endnu ikke grund til den store bekymring – tallet er nemlig forsvindende lavt.

I alt 181 smittetilfælde er registreret i Odense Kommune i løbet af den seneste uge, og samlet er 425 fynboer konstateret smittet med coronavirus i løbet af de seneste syv dage.

Men det mærker de ikke meget til på OUH, hvor der på nuværende tidspunkt er under fem personer indlagt med covid-19. Så længe det er tilfældet, oplyser hospitalet ikke det konkrete tal af hensyn til patienterne.

Sidst, der var fem indlagte coronapatienter på OUH, var 13. oktober. Siden har tallet været lavere. Da højeste antal coronaindlæggelser havde OUH i marts 2020, hvor der en enkelt dag var 44 indlagte.

Incidenstallet, som angiver antallet af smittede blandt 100.000 borgere, ligger i Odense Kommune på 88. Det er stadig er noget lavere end to af Odenses nabokommuner, Kerteminde Kommune og Nordfyns Kommune. Her er incidenstallet henholdsvis 108,6 og 175.

I alt 157.215 personer med bopæl i Odense Kommune er fuldt vaccineret mod coronavirus – det svarer til 76,3 procent af borgerne.

Andre læser også