Onsdag trak Coop dybfrosne ekstra søde majs tilbage fordi de indeholdt listeria - og nu viser det sig så, at sygdommen har haft dødelig udgang for en kunde.

«Der været fire danske patienter, som er blevet smittet. Én af dem er meget ulykkeligt afgået ved døden,« siger Nikolas Hove, beredskabschef ved Fødevarestyrelsen, til Ekstra Bladet.

Det er dog ikke sikkert, der var listeria i Coops majs, men bakterierne er fundet i søde majs fra producenterne Greenyard Frozen Hungary Kft. og Pinguin Foods Hungary Kft., som er solgt fra august 2016 til og med november 2017. Samme leverandør brugte Coop i den pågældende periode.

Flere supermarkeder har formentlig haft varer fra pågældende producenter i sortimentet, og derfor kan der ske mere i sagen.

»Jeg forventer, at vi ser flere tilbagekaldelser af søde majs. Coop er blot den første virksomhed, der har købt majs fra producenten,« siger Nikolas Hove til B.T.

Produkterne hedder specifikt 'Coop Ekstra søde majs' og 'Ekstra søde majs'.

De er solgt i dagligvarebutikkerne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli- & LokalBrugsen, Fakta, Brugsen og Irma samt på hjemmesiden coop.dk/mad.

Listeriabakterier kan være sundhedsskadelige, hvis majsene ikke koges, før de spises. Derfor råder Coop deres forbrugere til at levere de pågældende frosne majs tilbage til butikken eller smide dem ud.

Hos Coop beklager man sagen.

»Der er ekstremt stor fokus på alle steder, og der er megen stram egenkontrol, men indimellem går det desværre galt, selv om alle gør alt for at undgå det,« siger Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop.

Coop bruger ikke længere leverandøren. Det skyldes dog ikke listeriafundet.

Præcisering: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at der var tale om majs fra Coop. Det er ikke nødvendigvis tilfældet. B.T. beklager fejlen.