Der udspillede sig en aparte situation, da en større gruppe studerende tidligere i janur fik deres eksamenssæt på IT-Universitet København udleveret.

Her kunne flere elever nemlig række hånden op og fortælle, at eksamenen var den samme som sidste år.

Det skriver TV 2 Kosmopol.

Flere elever havde nemlig lånt sidste års eksamen i faget 'Security' af en tidligere årgang for at øve sig, og fordi det normalt er sådan, at eksamenssæt udskiftes.

Men her kunne de altså konstatere, at de netop havde siddet og øvet sig på selvsamme eksamen.

Har du oplevet lignende på et andet universitet, eller ønsker du at bidrage med en anden historie? Send en mail til sebj@bt.dk.

Selvom eleverne var ærlige, falder den problematiske situation bestemt ikke ud til fordel for dem.

De blev nemlig bedt om at udarbejde eksamenen som normalt, og nu er universitetet så vendt tilbage med en frustrerende besked:

Eleverne skal op til en ny eksamen 7. februar 2023.

En eksamen, der altså ligger placeret i det nye semester, og som frustrerer de ellers ærlige elever.

»Hvis vi ikke havde sagt noget, ville vi have høstet topkarakterer, men fordi vi er ærlige, bliver vi straffet. Jeg forventede, at ITU ville være mere imødekommende over for de studerende, og det lader til, at de ikke rigtig har forstået, at ansvaret ligger hos dem. Hvorfor skal jeg og mine medstuderende straffes for at have gjort vores pligt?« siger en af eleverne, Alyson de Souza, til TV 2 Kosmopol.

Universitetet har til det lokale medie oplyst, at eleverne bliver nødt til at tage den nye eksamen af hensyn til den faglige integritet.