Mandag var der 1.000 nye smittede i Danmark.

Og i dag var tallet så vokset til 1.430.

Jo, coronatal, stigende smitte og Sundhedsstyrelsens hjemmeside føles som artefakter fra en fjern tid, vi havde håbet ikke at skulle følge med i igen.

Men smitten stiger lige nu i Danmark - og ifølge flere fagpersoner, som Stiften har talt med, så stiger smitten meget mere, end ovenstående tal giver udtryk for.

»Der er ikke ret mange, der kører ud på testcentrene mere, og så kommer man ikke med i statistikken,« siger Lars Østergaard, professor på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital.

Samme udmelding kommer fra Statens Serum Institut.

»Der er ingen tvivl om, at der er betydeligt flere smittede end dem, vi ser, og at smitten er stigende,« siger Tyra Krause, der er faglig direktør, til avisen.

Men det er blevet langt sværere at holde øje med, hvor stor smitten er i samfundet, efter vi ikke længere testes hele tiden. Derfor holder instituttet øje med ting som positivprocenten og spildevandsmålinger. Og begge peger i samme retning: op.

Eksempelvis var positivprocenten længe under en procent, men nu bevæger den sig mod, at 20 procent af de testede er positive.

I Danmark er alle personer på over 50 år blevet tilbudt en boostervaccine. Derfor forventes det, at det især er den yngre del af befolkningen, der bærer smitten på nuværende tidspunkt.