Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Ejvind Schmidt er frustreret. Både over hasarderet kørsel og politiet.

Han har nemlig i en længere periode oplevet, at mange bilister kører for stærk og for hasarderet i omegnen af Nørre Nebel. Noget han ad flere omgange har fanget på video.

På en af hans videoer, som du kan se i toppen af artiklen, ses en varevogn overhale 76-årige Ejvind Schmidt i høj fart, idét overhalingsstriberne ophører, og zonen bliver til max 60 km/t. En hændelse, han har anmeldt til politiet.

»Jeg var på vej ud til en hundeskov for at lufte min hund. Og da jeg kører ud af byen, kan jeg se, at der kommer en bil med fuld hammer og overhaler mig. Det er vanvittigt, og jeg har meldt det til politiet,« forklarer Ejvind Schmidt til B.T.

Ud fra den hastighed, som varevognen forsvinder med, vurderer Ejvind Schmidt, at bilen har kørt et sted mellem 120 og 140 kilometer i timen i 60 km-zonen. Kameraet målte Ejvind til selv at køre 79 km/t. i en kort del af zonen.

Ifølge Ejvind Schmidt, der har haft kørekort i 54 år, blev han i situationen ikke presset af varevognen. Men lige pludselig susede den bare forbi og overhalede med alt for høj hastighed. Derfor mener Ejvind, at der er tale om vanvidskørsel.

»Det kan ikke være rigtigt, at vi skal tyranniseres i vores lokalområde af folk, der kører vanvittigt. Jeg oplever desværre tit, at det sker her i Nørre Nebel,« forklarer Ejvind Schmidt.

Ejvind Schmidt kører med et kamera i forruden for at kunne dokumentere, hvis han nogensinde ender i et uheld. For ifølge Ejvind Schmidt selv kan man aldrig vide sig sikker.

»Men når man er 76 år, risikerer man let at få skylden i et trafikuheld,« siger Ejvind Schmidt.

Og selvom Ejvind Schmidt har anmeldt episoden til politiet med video af hændelsen, så vil de ikke gøre noget, da de ifølge Ejvind Schmidt ikke kan finde den pågældende mand.

»De har sagt til mig, at de ikke kan finde føreren, så derfor er der ingen sag,« fortæller Ejvind Schmidt og fortsætter:

»Det synes jeg godt nok er en tyndbenet undskyldning, for man kan tydeligt se nummerpladen i videoen,« slutter Ejvind Schmidt af med.

Men selvom Syd- og Sønderjyllands Politi tydeligt kan se, at der er tale om en bilist, der kører alt for hurtigt, så kan de desværre ikke gøre noget.

»Det fremgår tydeligt af videoklippet, som borgeren har indleveret, at et køretøj foretager en hastighedsoverskridelse. Og af samme årsag er det også naturligt, at borgeren henvender sig til politiet med videoklippet,« lyder det fra kommunikationsmedarbejder i Syd- og Sønderjyllands Politi Mads Dollerup-Scheibel.

»Vi har dog i forbindelse med efterforskningen vurderet, at videoklippet – i dette konkrete tilfælde – desværre ikke er nok som bevismateriale, hvis sagen kom for retten. Vi skal således kunne dokumentere med en høj grad af sikkerhed, hvor stor en overskridelse af fartgrænsen der har været tale om. Og af samme årsag har vi foreløbig vurderet, at der ikke har været grundlag for at gå videre med sagen og rejse sigtelse.«