Kritikken er haglet ned over Vurderingsstyrelsen, efter de med over ti års arbejde og mere end fire milliarder brugt alligevel ramte en masse ejendomsvurderinger skævt.

Sager, der især har været fremhævet, er eksempler, hvor grundværdien har været markant højere end selve ejendomsværdien, skriver DR Nyheder.

Men først efter flere dages mediebevågenhed og kritik indrømmede skatteminister Jeppe Bruus (S), at der var foretaget ejendomsvurderinger, som var »helt på månen«.

Og nu bekræfter Vurderingsstyrelsen, som står bag ejendomsvurderingerne, efter en gennemgang af de 100 mest skæve vurderinger, at der er begået »meget skæve« og »åbenlyse fejl« undervejs i sagen. 

»I de fleste tilfælde er der tale om fejlfortolkning af plangrundlaget eller datafejl. Vurderingsstyrelsen er i gang med at rette åbenlyse fejl, der giver markante afvigelser,« lyder det i en konklusion på en undersøgelse fra styrelsen fremlagt til et møde blandt partierne.

En undersøgelse, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af. 

De har dog endnu ikke meldt noget ud om, hvad der skal ske fremadrettet, efter de har konkluderet, at der er begået åbenlyse fejl

Vurderingsstyrelsen har foretaget ejendomsvurderingerne, ud fra hvad der findes af anvendelses- og udnyttelsesmuligheder i plangrundlaget for dit område.