De seneste dage har der i medierne været flere historier om tilsyneladende helt skæve ejendomsvurderinger.

Nu åbner man for, at boligejere i helt særlige tilfælde kan få rettet deres foreløbige vurdering.

Det oplyser Vurderingsstyrelsen i en pressemeddelelse.

For første gang i 12 år fik alle boligejere tirsdag udstillet nye ejendomsvurderinger.

I den nye pressemeddelelse gør Vurderingsstyrelsen det dog klart, at der er tale om foreløbige vurderinger – ligesom der vil kunne være situationer, hvor vurderingen 'vil afvige markant fra de endelige vurderinger'.

»Det helt klare udgangspunkt er, at den foreløbige vurdering står fast – fordi den netop er foreløbig og vil blive reguleret efterfølgende ved den endelige vurdering,« siger underdirektør Claus Houmann fra Vurderingsstyrelsen og tilføjer:

»Men der kan være helt særlige tilfælde, hvor boligejeren kan få efterprøvet den foreløbige vurdering, hvis den afviger markant eller i øvrigt opfylder en række andre kriterier.«

I pressemeddelelsen lægges der blandt andet vægt på, at der i medierne er blevet 'bragt eksempler på offentliggjorte vurderinger med tilsyneladende helt skæve værdier eller meget store stigninger af især grundværdien'.

Boligejere kan derfor ifølge Vurderingsstyrelsen blandt andet få rettet den foreløbige vurdering, hvis resultatet af allerede afgjorte klagesager ikke er medtaget i den foreløbige vurdering. 

Det gør sig eksempelvis også gældende, hvis boligen står overfor et umiddelbart salg, lyder det.

'Vurderingsstyrelsen har i helt særlige tilfælde mulighed for at tage de foreløbige vurderinger op til revision af egen drift. For eksempel hvis der er markante fejl i beregningen', lyder det i pressemeddelelsen.

Du kan læse mere om mulighederne for ændring af den foreløbige vurdering på Vurderingsstyrelsens hjemmeside HER.