DSB og de ansatte indgår en aftale, som betyder, at de fyrede tillidsrepræsentanter kan blive i deres stillinger indtil 1. juni.

Det betyder samtidig, at trafikken mandag vil køre normalt, da den varslede strejke mandag morgen ikke bliver til noget.

Det er Dansk Jernbaneforbund, som er gået ud med nyheden på deres hjemmeside.

Her kan man læse følgende:

'Som led i parternes intensiverede forhandlinger er der enighed om, at de pr. 31. marts 2019 ophørte tillidsrepræsentanter fortsætter deres hverv frem til 1. juni 2019.'

Hos DSB ønsker man ikke at kommentere Dansk Jernbaneforbunds udmelding.

»Vi ønsker ikke at kommentere forhandlinger i pressen,« lyder meldingen.

Mandag i denne uge stod store dele af togtrafikken til og fra hovedstaden stille. Hverken reginaltog, fjerntog eller S-tog forlod stationerne med passagerer.

Det resulterede i et kaos, hvor tusindvis af togpassagerer og pendlere ikke kunne komme til og fra arbejde.

Arbejdsnedlæggelsen kom efter længere tids konflikt mellem lokomotivførerne og DSB. En konflikt, der blandt andet skyldes, at DSB har opsagt en række lokalaftaler om arbejdstid.

Senest har DSB ønsket antallet at tillidsfolk reduceret markant. Dansk Jernbaneforbund gik med til at gå fra 99 til 41 tillidsrepræsentanter.

Da de øvrige aftaler om DSB-medarbejdernes fremtidige vilkår ikke er på plads, har forbundet dog ikke villet skrive under på aftalen om færre tillidsfolk.

Aftalen skulle ellers være trådt i kraft 1. april.

Den manglende aftale og usikkerheden om tillidsfolkene fik DSB-ansatte til i en pressemeddelelse at varsle arbejdsnedlæggelse mandag.

Arbejdsnedlæggelsen lammede togtrafikken øst for Odense og S-togstrafikken i hele Storkøbenhavn mandag.

Kort efter klokken 15 meddelte DSB dog, at de ansatte havde genoptaget arbejdet.