Den store mangel på udenlandske turister, og en seksdages-regel for overnatninger, har ramt det kendte slot hårdt.

Det er regeringens tiltag om, at udenlandske turister skulle booke seks sammenhængende overnatninger, der betyder, at turisterne er blevet væk fra Dragsholm Slot. Det mærker de gevaldigt på kistebunden.

Det skriver sn.dk.

Reglen blev ophævet 15. august, og det var en behersket glæde, der ramte slotsdirektøren, Mads Bøttger, efter beslutningen.

Dragsholm slot.
Dragsholm slot. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Ifølge ham skulle seksdages-kravet være droppet lang tid før, så de udenlandske turister kunne have besøgt slottet i løbet af sommeren.

Især mange norske turister besøger hvert år det populære slotshotel. Mads Bøttger kalder det 'bekymrende' signaler, som Danmark og Norge har sendt til hinanden under coronakrisen.

Han mener, at det kan skade det stærke kulturelle og historiske forhold til nabolandet, der også er stolte over deres norske aner i adelsslægten på slottet – og ligesom danskerne elsker god mad og vin.

Mads Bøttger har fået positive tilbagemeldinger fra de gæster, de har haft, og at slottets håndtering af covid-19-restriktioner har været gode.

Dragsholm Slot er udover deres historiske omgivelser også kendt for kulinariske oplevelser.
Dragsholm Slot er udover deres historiske omgivelser også kendt for kulinariske oplevelser. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

Økonomien halter dog på slotshotellet, og Mads Bøttger ved ikke, hvad tiden fremover bringer:

»Vi ser som altid lyst på fremtiden, men jeg må også indrømme, at vi lige nu holder vejret i forhold til udviklingen,« fortæller han til det sjællandske medie.

Han understreger, at resten af 2020 nu bare handler om at komme nogenlunde ud i behold på den anden side.