Kommunikation fra ledelsen skal sikre, at DR-ansatte ved, at krænkende adfærd er slut en gang for alle.

Ifølge Sandy French, nyhedsdirektør hos DR Nyheder, er alle retningslinjer og regler i DR på plads, når det kommer til grænseoverskridende adfærd.

Det siger hun, efter at 701 kvinder har underskrevet et brev mod sexisme.

Det gjorde de for at støtte tv-værten Sofie Linde. Ved årets Zulu Comedy Galla delte Sofie Linde personlige oplevelser fra sit arbejdsliv, som efterfølgende har starten debatten om krænkende adfærd i mediebranchen.

Der bliver for eksempel allerede spurgt til uønsket seksuel opmærksomhed i den årlige trivselsmåling hos Danmarks Radio.

- Det, der er tilbage at gøre, er tydelig kommunikation fra direktionen og ned gennem hele organisationen, så der ikke er nogen, der kan sige: "Det vidste vi ikke", siger Sandy French.

Sandy French mener, at den slags adfærd skal være slut en gang for alle og opfordrer alle ansatte, der oplever eller overværer krænkende adfærd til at henvende sig.

Ligesom hos DR opfordrer Jyllands-Posten også sine medarbejdere til at gøre opmærksom på overtrådte grænser.

På avisen fik alle medarbejdere i tirsdags en mail fra chefredaktør Jacob Nybroe. Her bad han alle om at henvende sig - selv med de mindste episoder.

Politiken og TV2 er nogle af de medier, der har sat gang i undersøgelser i forbindelse med opmærksomheden på grænseoverskridende adfærd i branchen, skriver Politiken.

Begge arbejdspladser har sat gang i interne undersøgelser, for at blive klogere på omfanget af problemet, og hvad der konkret kan gøres for at afhjælpe det.

Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, oplyser, at der kun har været et par sager om sexisme og chikane, mens han har været chef.

/ritzau/