Efter 30 år som dørmand har han set det meste.

Men Martin Bossen har aldrig set så mange unge, der er påvirket af stoffer som nu.

Det er TV 2 Nord, der først talte med dørmanden.

Til B.T. siger han:

»Efter corona er det som om, at de unge er begyndt at feste mere intenst. Nu skal den have en over frakken, og den udvikling er fortsat. Det er som om, at stofferne er blevet meget mere tilgængelig i Facebook-grupper og andre steder.«

Bossen har selv stået i døren i både Aalborg, Aarhus og København og set udviklingen.

Han mener, at der skal handles på problemet nu.

»Vi skal have råbt de højere magthavere op. Stofferne er alt for nemme at få ind i landet fra for eksempel Holland, og vi skal også have kigget på strafferammerne,« siger han og fortsætter:

»Hvis man ser på lovene nu, så er de, efter min mening, lavet til at beskytte de kriminelle.«

Det kan være svært at følge med, når det komme til antallet af påvirkede unge.

»Det er en skræmmende udvikling. Vi, der er på gulvet, gør, hvad vi kan for at bekæmpe det. Vi ligger vandret og kræver karantæner og politianmelder, når vi ser noget. Men politiet kan jo heller ikke følge med, da de ikke har ressourcer til at være til stede hele tiden,« fortæller dørmanden.

Særligt to steder i Aalborgs berømte festgade, Jomfru Ane Gade, er den gal.

»Der er et par steder, hvor ejerne ser igennem fingre med salg af stoffer, ser det ud til. Dem, der har taget stoffer bruger jo gode penge,« siger Bossen.

Dørmanden har været med til at stifte Safe House i Jomfru Ane Gade, hvor de unge kan få hjælp i nattelivet – også når det kommer til stoffer.

På en lørdag kan der godt være 150 til 200 unge mennesker, der opsøger stedet.

»Vi kigger efter symptomer som vandrende fingre, eller hvis kæberne kører på dem. Så er de typisk påvirket af stoffer,« siger Martin Bossen.