Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, og for mange betyder det en tur på ferie med fly.

Og selvom det er dejligt at komme på ferie, så er det altså ikke helt problemfrit at sætte sig ind i flyveren og drage mod varmere himmelstrøg.

En ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gouda Rejseforsikring og Gjensidige dykker ned i, hvad der irriterer danskerne allermest på flyrejsen.

Det er blandt andet spark i ryggen af sædet, der topper listen. Ifølge hver fjerde dansker er det, der irriterer dem mest ved medpassagerer på flyet, når de sparker i ryglænet.

Generelt værner vi en del om den smule plads, der er vores egen, viser undersøgelsen. For en anden af de mest svarede ting er, at det irriterer os, når folk lægger ryglænet ned. Det mener otte procent af danskerne.

Det kan også hurtigt blive en lang tur til Gran Canaria, hvis sidemakkeren har taget strømperne af og glemt deodoranten.

Kigger man på resten af top-5, svarer næstflest i undersøgelsen nemlig, at det værste er stærke kropslugte fra medpassagerer.

Og så er dårlig opførsel over for flypersonalet og tydelige tegn på beruselse også blandt de ting, der generer os mest om bord på flyet.

Efter to år med ændrede rejsevaner er tålmodigheden over for vores medrejsende måske også sat på prøve, forklarer Louise Hertzum, der er chef for forretningsudvikling i Gouda Rejseforsikring.

»Der er mange ting ved flyrejsen, som vi lige skal vænne os til igen oven på to år med lavere rejseaktivitet. Særligt på fly, hvor pladsen i forvejen er trang, er det vigtigt at vise hensyn og have øje for andres grænser.«

»At have lidt ekstra tålmodighed med i bagagen er derfor en god idé, så man er sikker på at få en god start på sin rejse.«