Borgere, der har tilknytning til det vestjyske kystområde Thyborøn-Harboøre, kan formentlig se frem til at få tilbudt en helbredsundersøgelse inden længe.

Det skriver Jyllands-Posten.

Tilbage i juni måned var der foruroligende nyt til borgere med tilknytning til Thyborøn-Harboøre.

En undersøgelse påviste nemlig, at borgere i det vestjyske kystområde har en større risiko for at få stillet en kræftdiagnose i forhold til de omkringliggende fiskerbyer, herunder Hanstholm og Holmsland.

Et resultat, som flere frygter har en sammenhæng med kemikaliefabrikken Cheminova, der i mange år disponerede farligt kemisk affald.

Undersøgelsens resultat fik Region Midt til at reagere, og mandag blev det vedtaget af regionens hospitalsudvalg, at der skal bruges 500.000 kroner på yderligere undersøgelse.

Ifølge Jyllands-Posten skal de nye undersøgelser fra Thyborøn-Harboøre blandt andet se nærmere på, om der udover kræft, også findes en forhøjet risiko for andre alvorlige sygdomme, herunder leversygdomme og hjerte-kar-sygdomme.

Derudover vil regionen benytte en del af beløbet til at sætte ind med informationsindsatser i området, som skal oplyse borgerne om undersøgelsens resultater.

Men inden de nye undersøgelser påbegyndes, kræves det dog, at det bliver behandlet og godkendt i Region Midts forretningsudvalg og herefter regionsrådet.

Andre læser også