Pædofili og handel med børn.

Det hitter åbenbart hos danske TikTok-brugere, der efterspørger en premieredato på en ny, kontroversiel film.

De emner er nemlig omdrejningspunkterne i en ny film, som netop har haft premiere i USA. Mel Gibson har støttet filmen og dens budskaber offentligt, hvilket må siges at have hjulpet til at sprede ordet om filmen.

, og som netop har haft premiere i USA. 

Den er gået viralt på TikTok, men i Danmark lader filmen vente på sig.

Filmen 'Sound of Freedom' er ifølge skaberne baseret på virkelig hændelser. En sætning, der efterhånden er gennemtærsket, men som i dette tilfælde har sendt et gys gennem internettet.

TikTok-populariteten har også vist sig ved billetlugerne i en række amerikanske biografer, hvor filmen den første uge har solgt billetter for næsten 300 millioner kroner.

Men der er indtil videre ikke udsigt til, at danske biografgængere får mulighed for at se filmen på det store lærred.  Filmen har nemlig ingen dansk distributør.

»Så vidt jeg ved, har filmen slet ikke dansk distribution, så jeg tror ikke den bliver vist nogen steder i Danmark,« siger Lauren Køppen, der er marketingchef i Cinemaxx. 

Hun bekræfter, at biografen har fået henvendelser fra folk, der gerne vil se den.

Nordisk Film Biografer oplyser ligeledes, at filmen ikke er tilbudt de danske biografer af nogen filmdistributør.

Der skal være en distributør, der tilbyder filmen til biograferne, før den bliver vist i danske biografer. 

Millioner af likes på TikTok
»Et af de største problemer i verden lige nu er handel med mennesker, især handel med børn,« siger Mel Gibson i videoen om filmen på TikTok, der har fået flere end en million likes. 

Det amerikanske medie Rolling Stone skriver, at filmen har elementer af konspirationsteori og kæder den sammen med konspirationsteori-bevægelsen Qanon. Qanon-bevægelsen hævder blandt andet, at verden styres af sataniske pædofile.

Især konspirationselementet fylder da også i omtalen af filmen, hvor flere brugere spekulerer i, om det mon er større og mørke kræfter, der står bag de nogenlunde begrænsede muligheder for at komme til at se filmen i biografen. 

Samtidig hævder flere brugere på sociale medier, at der har manglet aircondition under visse visninger af filmen, og de spekulerer i, om det er bevidst.

Samtlige ovenstående påstande har dog til gode at blive bevist.